Tunceli'de PKK'lılar karakola saldırdı: 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide PKKlılar karakola saldırdı: 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 07:09

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit oldu, ikisi ağır 7 asker de yaralandı.

Haberin Devamı

İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN O KARAKOL / Foto Galeri

YARALI ASKERLER SABAH SAATLERİNDE HASTANEYE GETİRİLDİ

TUNCELİ'DE KARAKOLA HAİN SALDIRI /WEB TV

ŞEHİT JANDARMA KARAKOL KOMUTANI'NIN BABA EVİNDE YAS         

Nazimiye İlçesi'nin Bingöl'ün Yayladere sınırı yakınlarında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Havanın yağışlı ve sisli olması nedeniyle kobra helikopterler çatışmaya müdahale edemedi.

Çatışmalar sabaha kadar sürdü

Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi. Takviye kuvvetlerin bölgeye ulaşmasının ardından teröristler ormanlık alana kaçtı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker de yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Bölgeye asker sevkiyatı yapıldı

Sisin dağılmasının ardından bölgeye, helikopterlere asker sevkiyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, kobra tipi helikopterler de PKK'lı teröristlerin gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Şehitlerin kimlikleri

Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk (40) - Kilis

Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (28) - Kayseri

Jandarma Komando Er Ahmet Eyce (21) - Sivas

Jandarma Komando Er Adem Şimşek (21) - Muğla

Genelkurmay açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakolu'na bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er şehit olmuş ve 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 5 er yaralanmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Şehit Jandarma Karakol Komutanı'nın babası: Başımız sağolsun

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!