Tunceli şehitleri, törenle memleketlerine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Tunceli şehitleri, törenle memleketlerine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 12:31

TUNCELİ’de dün PKK’lı teröristlerin askeri zırhlı araca düzenledikleri bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Söylemez’in cenazeleri, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Haberin Devamı

Tunceli- Erzincan karayolu üzerindeki Pümülür Vadisi’nde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Söylemez için Elazığ Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Şehitlerin cenazeleri alana getirildiğinde şehit Mehmet Şimşek’in babası, "Oğlum gitme" diye feryat ederken, şehit yakınlarını ise görevliler teselli etmeye çalıştı. Tunceli’den gelen şehitlerin silah arkadaşları da şehit yakınlarına sarılarak gözyaşları döktü. Törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütüne yapılan askeri operasyonda, bölgeye giden askeri unsurlarımızın geçişi sırasında önceden yola döşenen bombanın patlatılması neticesinde iki kahraman askerimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez ile Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek şehit olmuştur. Şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize metanet ve başsağlığı dilerim. Aynı olayda yaralanan Topçu Uzman Çavuş Mustafa Türkmen ve Piyade Uzman Çavuş Hayrullah Çakmak kardeşimize de Allah’tan acil şifalar dilerim. Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden kıymetli şehitlerimizi ebediye yolculuklarına uğurlamak, onlara karşı son görevimizi yerine getirmek için burada bulunuyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken vatan hainleri bilsinler ki, bizler olduğumuz müddetçe sinsi emellerine asla ulaşamayacaklardır" dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Peyami Güngör’un dua okudu. Daha sonra şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek’in cenazesi Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’ne, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Söylemez’in cenazesi de toprağa verilmek üzere Kayseri’ye gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!