Tuğçe'ye kalp lazım

Güncelleme Tarihi:

Tuğçeye kalp lazım
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 20:26

Fenerbahçeliler, nakil bekleyen Tuğçe’ye kalp bulmak için başlıktaki etiketle seferber oldu. Küçük kızın Çanakkale Şehitleri için yazdığı mektup elden ele yerine ulaştıracak.Fenerbahçelİler Derneği (FeDeR) üyeleri, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan ve Türkiye’de kalp nakli bekleyen 631 hastadan biri olan 10 yaşındaki Tuğçe Binici ve onun gibi organ nakli bekleyen çocuklara farkındalık yaratmak için seferber oldu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 ay önce babasıyla alışveriş yaparken bayılan Tuğçe’ye kalp yetmezliği teşhisi koyuldu ve kalp pili takıldı. Ancak doktorlar naklin şart olduğunu söylediler.

HASTANEDE DERS ALDI

Küçük kızın durumu kısa sürede sosyal medyada da yayıldı.Twitter’da #tuğçeyekalplazım etiketi altında paylaşımı yapılan Tuğçe, hastanede Çanakkale Şehitleri’ne bir mektup yazmaya karar verdi. Küçük kızın durumunu ilkokuldan beri yüzme sporu yapan, tümör yüzünden bir kolunu kaybettikten sonra bedensel engelli sporcu lisansı ile çalışmalara devam eden Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluç öğrendi.

Tuğçeye kalp lazım

Haberin Devamı

KOŞARAK GÖTÜRECEK

Uluç, organ bağışına dikkat çekmek ve küçük kıza kalp bulabilmek için, derneği seferber etti. Tuğçe’nin mektubunu Siyami Ersek Hastanesi’nden bugün alacak Uluç, koşarak Üsküdar’da bekleyen amatör bisikletçi FeDeR üyesi Hakan Sevin’e teslim edecek. Sevin de 410 kilometre pedal çevirecek ve 3 günlük yolculuğun ardından, pazar günü, mektup, Çanakkale Şehitliği’nde yüksek sesle okunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!