TSK'nın günlük açıklamasındaki ilginç detay

Güncelleme Tarihi:

TSKnın günlük açıklamasındaki ilginç detay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 09:13

Genelkurmay Başkanlığı tarafından günlük olarak açıklanan faaliyetler arasında ilginç bir detay ortaya çıktı. 19 Aralık'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 10 F-16 Suriye sınırında, füze yüklü ve eller tetikte olarak devriye uçuşu yaparken, aynı gün bir başka askeri uçak ise Ankara'da nakil bekleyen hastaya, Trabzon'daki donörden alınan organı yetiştirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Aralık tarihinde gerçekleşen günlük faaliyetleri, resmi internet sitesi www.tsk.tr adresinden kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada, "10 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir" denildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, bir arama kurtarma gemisi ile Ege'de keşif gözetleme görevi icra ettiği, 3 bot ve bir mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildiği kaydedilen açıklamada, Karadeniz uyumu harekatında görevli TCG Yıldıray, Orta Karadeniz'de, Akdeniz Kalkanı harekatında görevli TCG Burakreis, Doğu Akdeniz'de, Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele görevine iştirak eden TCG gemlik ise Aden Körfezinde karakol icra görevi icra ettiği ve harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 7 geminin seyir icra ettiği ifade edildi.

NAKİL BEKLEYEN HASTAYA ORGAN TAŞIDI

Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen bir uçak ile Trabzon Devlet Hastanesindeki bir donörden Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bulunan bir hastaya nakil için organ götürüldüğü açıklandı.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!