Trafik cezası sorgulama ve online ceza ödeme işlemleri

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezası sorgulama ve online ceza ödeme işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 15:03

İnternet üzerinden yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borcunuzu takip etmek artık çok kolay. İnternet üzerinden borcunuzu öğrenebilir online olarak ödeyebilirsiniz

Haberin Devamı

Günümüzde Emniyet Teşkilatı tarafından karayollarında kullanılan MOBESE kamera sistemleri ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile birlikte çok daha etkin bir trafik denetleme gerçekleştirilebiliyor.

İnternetin hayatımızın her alanında yer alması, trafik kurallarının daha sıkı kontrol edilmesine olanak sağlıyor.

Trafikte çok daha kaliteli standartların yakalanabilmesi ve trafik güvenliğinin en iyi şekilde oluşturulabilmesi amacı ile internet sistemi ile oluşturulan sıkı güvenlik sistemlerinin yanında trafik borcumuzu öğrenme ve ödeme konusunda da kolaylık sağlıyor.

GÜNCEL BORÇ BİLGİLERİNİZE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Hem zamandan tasarruf edebileceğiniz hem de daha hızlı sonuç alabileceğiniz online borç sorgulama ve ödeme işlemlerinizi aşağıda belirtilen sırayı takip ederek yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Online olarak trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için başlangıç olarak,http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra burada açılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt bölümünde bulunan, 'Trafik Cezası Sorgulama' yazan tabloya geliniz.

Ardından, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı ile bir bölüm bulunmaktadır. Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde başka bölümler bulunmaktadır.

Bir sonraki aşamada, bu bölümleri doldurunuz ve yine bu sayfada bulunan ve 'Doğrula' yazan seçeneğe tıklayınız.

Daha sonra, açılacak yeni sayfada; ' Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama' şeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak ise, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve trafik cezası sorgulatması işlemlerine başlayın.

TRAFİK CEZA ÖDEMESi

Burada, trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmak için başlangıç olarak, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.
Daha sonra burada, açılan yeni sayfanın sağ bölümünde bulunan ve 'MotorluTaşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınız' yazan alana tıklayınız.Bu işlemin ardından, burada açılan yeni sayfada bulunan çeşitli bölümler içinden, 'Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme' yazan bölümü işaretleyiniz.

Hemen sonraki aşamada, burada yer alan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizin istenildiği alanları doldurunuz.
Son olarak ise, yine bu sayfada yer alan ve 'tamam' yazan seçeneğe tıklayınız. Böylece internet aracılığı ile trafik cezası borcu ödeme işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZA ÖDEMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!