TMF uyardı: 4 tekere aldanmayın!

Güncelleme Tarihi:

TMF uyardı: 4 tekere aldanmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 12:54

FENERBAHÇE eski Başkanı Ali Şen’in torunu Alp Ali Şen’in ölümü ile sonuçlanan UTV kazası, “Bu araçlar ne kadar güvenli?” sorusunu Türkiye gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

UTV ve ATV olarak adlandırılan ve özellikle turizm bölgelerinde kullanılan arazi araçlarının ithal edilmesi ve kullanımı ile ilgili Hürriyet Dünyası’na açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, özellikle genç sürücüleri uyardı.

TRAFİĞE UYGUN DEĞİL

Türkiye’de kullanılan ATV ve UTV’lerin turizm amaçlı kullanılmak üzere ithal edildiğini söyleyen Uçar, “Yatırımcılar bu araçların trafikte kullanılmayacağını taahhüt edip plakasız ve ÖTV ödemeden ithal ediyor. Ancak bu araçlar ülkeye girdikten sonra el değiştiriyor. Zaten lastik yapısı, sinyalizasyon sistemi trafikte kullanıma uygun olmayan bu araçları bu nedenle asfalt yollarda görüyoruz” dedi.

MOTOSİKLETTEN TEHLİKELİ

“Bu araçların aynası dahi yok” diyen Uçar, “Bu araçların 4 teker olduğuna bakmayın. Uygun olmayan koşul ve kullanımda bu araçlar motosikletten çok daha tehlikeli hale geliyor. Özellikle lastik yapıları asfalta uygun değil. O aracı siz asfalta kullanmaya kalkarsanız ölüme davetiye çıkarırsınız. En küçük virajda o lastikler kayar, daha kötüsü sürücüsünü savurmaz, altına alır. Gençlerimiz kesinlikle dikkatli olmalı. Sürüş yaparken kask, eldiven mutlaka kullanmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

DENETİM ARTMALI

UTV ve ATV’nin yoğun biçimde kullanıldığı bölgelerde denetimlerinde artırılması gerektiğine dikkat çeken TMF Başkanı Uçar şöyle dedi: ”Motor sporları için plakasız olarak ülkemize sokulan bu araçların kullanım koşulları mutlaka denetlenmeli. Bu araç illaki trafikte kullanılmak isteniyorsa mutlaka araç üzerinde düzenlemeler yapılmalı. Ancak ben bile bugüne kadar plakalı bir arazi aracı çok fazla görmedim.”

EVLAT ACISI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!