Tina İstanbul’a döndü! 77. günden de sonuç çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Tina İstanbul’a döndü 77. günden de sonuç çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

Balıkesir’de 17 Haziran’dan beri kayıp olan ekonomist Prof. Dr. Korhan Berzeg, 74 gün sonra evine dönen ve GPS cihazı takılan köpeği ‘Tina’ eşliğinde arandı. 100 kişiden oluşan ekibin bölgedeki aramalarından 77. günde de herhangi bir sonuç alınamadı. Angela Berzeg, ‘Tina’yı da alıp İstanbul’a döndü.

Haberin Devamı

ABD’deki Dünya Bankası’nda bir dönem ‘Asya Direktörü’ olarak çalıştıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan ekonomist Prof. Dr. Korhan Berzeg (83), yaz başında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg (80) ile memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. 17 Haziran sabahı telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını da bırakıp Doberman ırkı eğitimli köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, bir daha geri dönmedi.

Kayıp ihbarı üzerine bölgede, geniş çaplı arama başlatıldı. Dron ve İHA’ların da kullanıldığı aramalarda; bu zamana kadar 250 kilometrelik alan havadan ve karadan tarandı. Ancak Korhan Berzeg’in evinin önünden itibaren 3 kez sil baştan yapılan aramalardan sonuç alınamadı.

‘TİNA’ SEYRİ DEĞİŞTİRDİ

Haberin Devamı

Teknik ve fiziki takibin yanı sıra yapılan ihbarları da değerlendiren ekipler, MİT’in de katıldığı arama çalışmaları kapsamında; 20 şüphelinin ifadesine başvurdu. Berzeg’in kaybolduğu gün, bölgeden geçen 40 aracın sürücüleri de sorgulandı. Berzeg’in takibe alınan banka hesaplarında da kaybolduğu günden bu yana herhangi bir hareketlilik belirlenmedi.

Soruşturma ve arama çalışmaları sürerken, Korhan Berzeg’in köpeği ‘Tina’, 74 günün ardından 29 Ağustos’ta evine döndü. Çip kontrolünde de köpeğin ‘Tina’ olduğu tespit edildi.

74 gün sonra dönen ‘Tina’nın bakımlı olduğu, üzerinde arazide kaldığına dair kir, toprak ve çamur gibi izlerin bulunmadığı, patilerinin ise temiz olduğu görüldü. Köpeğin yakın bölgede alıkonulurken bırakıldığı ya da kaçtığı değerlendiriliyor. Özel eğitimli olan köpeğin, karakteristik özellikleri üzerinden değerlendirme yapan, köpek eğitim uzmanlarından da destek alan ekipler, ‘Tina’nın da görev alacağı bir yol haritası belirledi.

100 KİŞİLİK EKİP ARADI

Geçen perşembe sabahı GPS cihazı takılan ‘Tina’ ile gün boyu arama yapıldı. Ekipler perşembe günü boyunca yaptıkları aramalarda 30 metruk bina, ahır ve boş evi aradı. Aramalardan herhangi bir sonuç çıkmadı.

Armutlu Mahallesi çevresinde yoğunlaştırılan arama çalışmaları dün 77. günün sabahında tekrar başladı. ‘Tina’ da arama çalışmalarında ilk kez görüntülendi. Toplam 100 kişiden oluşan ekip, bölgedeki aramalarını sürdürdü. Ancak dünkü çalışmalarda da Korhan Hoca’dan bir ize rastlanmadı.

Haberin Devamı

Angela Berzeg, dün sabahki aramaların ardından köpekleri ‘Tina’yı da yanına alıp İstanbul Büyükada’daki evine gitmek için yazlığından ayrıldı. Korhan Berzeg’i arama çalışmaları ise devam edecek.

Tina İstanbul’a döndü 77. günden de sonuç çıkmadı

ANGELA’YI GÖRÜNCE HAVAYA ZIPLADI

BU arada Angela Berzeg ve ‘Tina’nın 74 gün sonra ilk buluşma anları da anbean görüntülendi. ‘Tina’nın ortaya çıktığı 29 Ağustos akşamı Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg de Armutlu Mahallesi’ndeki eve çağrılmıştı. Evin bahçesinde ilk buluşmada; ‘Tina’nın bahçedeki kabından su içtiği, ardından kendisini bekleyen kalabalığın yanına gittiği, daha sonra Angela Berzeg’i fark ederek ona doğru koşup kokladığı görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!