TGC'den Cumhuriyet davası açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TGCden Cumhuriyet davası açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 19:32

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Davası’nı izliyor. TGC Başkanı Turgay Olcayto açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Cumhuriyet gazetesi davasının bir hafta sürmesi beklenen duruşmasının bugünkü oturumuna TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı ile TGC Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Güven katıldı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto "Cumhuriyet Gazetesi’nin yazarlarının uzun tutukluluk hallerinin bu cuma günü sona ermesi en büyük dileğimiz" dedi ve ekledi:"Duruşmaları nöbetleşe izleyeceğiz. Türkiye’de 160 gazeteci içerde. Türkiye en zor dönemlerinden birinden geçiyor. Umudumuzu hiç yitirmiyoruz. Biz basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkmasını istiyoruz. Basın özgürlüğü, halkın doğru haber alma ve bilgilenme hakkıdır. İstiyoruz ki, halk bilgilenebilsin. Yayın yasakları olmasın istiyoruz. ’Gazetecilik suç değildir’ diyoruz."

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, PEN Yazarlar Deneği, Disk Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Basın Konseyi Cumhuriyet davası ile ilgili bugün "Gazetecilerin yargılanması bir haberdir" başlığı altında açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı. "267 Gündür tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi yazar, yönetici ve çalışanlarının ilk duruşması 24 Temmuz günü İstanbul Adliye Sarayında gerçekleşmektedir. Farklı ülkelerden gelen gazetecilerin izlediği bu yargılanmanın ülkenin ana akım medyasından tek tük birkaç gazete dışında hiçbir gazetede yer almaması utanç vericidir. Bunca çok sayıda ve bilinen gazetecinin yargılanması dünyanın her yerinde haber niteliği taşır. Örneğin bugün Fransız Liberation gazetesi beş tam sayfasını bu davaya ayırmıştır!"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!