Teröristlerin kaçırdığı 2 kişi serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin kaçırdığı 2 kişi serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 14:09

Tunceli'de teröristlerce kaçırılan iki kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, jandarma karakoluna gıda maddesi götüren Burhan Arslan ile Abdulmuttalip Açıkgöz, 20 Eylülde Nazımiye ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyeleri tarafından araçları durdurularak kaçırılmıştı.

Dün akşam serbest bırakılan Açıkgöz ve Arslan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu, söz konusu kişilerin güvenlik güçleri tarafından ifadelerinin alındığı bildirildi.

Öte yandan, Tunceli merkezdeki kum ocağından teröristlerce 14 Eylülde kaçırılan iş adamı ve AKP yönetim kurulu üyesi Ali Aşkın'dan hala haber alınamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İFADELERİ ALINIP BIRAKILDILAR

Dün gece serbest bırakılan 2 şoför, ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Jandarmaya ifade veren şoförler Burhan Aslan ve Abdulmutalip Açıkgöz, sürekli ormanlık alanda gezdirildiklerini ve her fırsatta farklı gruplara teslim edildiklerini belirterek, “Bulunduğuz bölgeye yönelik sürekli operasyon gerçekleştiriliyordu.

Bir keresinde bir çatışmaya şahit olduk ve 1 PKK’lı öldürüldü. Genelde çay ve sebze türü yiyecekler yiyiyorduk. Geceleri çok üşüyorduk. PKK’lılar, bir daha askeri karakollara erzak taşımamamız konusunda bizi tehdit etti” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!