'Terörist demeyen şerefsizdir'

Güncelleme Tarihi:

Terörist demeyen şerefsizdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 22:09

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı saldırı Meclis’te de gerilime neden oldu. Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, özgürlüklerin kısıtlandığını, Kürtlerin baskı altına alındığını söyleyince tansiyon yükseldi.

Haberin Devamı

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, “PKK’ya terör örgütü diyemeyenler şerefsizdir. Van’daki, Elazığ’daki saldırının hesabını verin, ‘PKK yaptı’ deyin” sözleriyle Toğrul’a tepki gösterdi. Toğrul da Dilipak’a yanıt vererek, “Bu ifadeyi kullanan şerefsizdir. Benim ne diyeceğime siz karar veremezsiniz. Burası TBMM, 6 milyonun iradesiyle buradayım. Bugüne kadar baskıya boyun eğmedik, burada da sizin sözlerinize boyun eğmeyeceğiz” karşılığını verdi. Gerginlik, Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız’ın müdahalesiyle yatıştı. Toğrul, toplantıyı bir süre takip ettikten sonra salondan ayrıldı.

ÖZÜR DİLEDİ

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan da terörle mücadelede muhalefet olarak iktidarın yapacaklarının arkasında olduklarını belirterek, Dilipak’tan sinirlerine hâkim ve ifadelerinde dikkatli olmasını istedi. Dilipak, daha sonra tekrar söz alarak, “Az önceki konuşmadan dolayı özür dilerim, bu konuşmayı duymak istemeyen arkadaşlarımız da var. Bu konuda sanki hiçbir şey olmamış gibi, PKK’yı, suya sabuna dokundurmadan hamasi ve yanlış tutumundan dolayı uyarma hissiyatı hissettim” açıklamasını yaptı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!