Terör örgütlerine ‘Bozdoğan’ gözaltıları

Güncelleme Tarihi:

Terör örgütlerine ‘Bozdoğan’ gözaltıları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2024 07:00

Bakan Yerlikaya, 6 ilde DEAŞ’a, 34 ilde de PKK’ya yönelik gerçekleştirilen ‘Bozdoğan-31’ ve ‘Bozdoğan 30’ operasyonlarında toplam 185 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Adana, Aydın, Çorum, Gaziantep, Kayseri ve Mersin’de DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-31’ operasyonu düzenlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 6 şüpheli yakalandı. Aydın’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Çorum’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 13 şüpheli yakalandı. Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. Kayseri’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Mersin’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 12 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.”  

Haberin Devamı

147 BÖLÜCÜ ÖRGÜT ÜYESİ

Bakan Yerlikaya, ‘Bozdoğan-30’ oprasyonunda da jandarma tarafından 19 ilde ve emniyet tarafından 15 ilde bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen operasyonlarda 147 örgüt üyesi şüphelinin yakalandığını duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!