Tepki çeken Manisa Valisi: Hiçbir şey söylemek istemiyorum

Güncelleme Tarihi:

Tepki çeken Manisa Valisi: Hiçbir şey söylemek istemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 09:39

Manisa'da başörtülü kadınlara kelepçe takılmasının ardından yapılan açıklama nedeniyle tepki çeken Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a hurriyet.com.tr ulaştı.

Haberin Devamı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, ’paralel devlet yapılanması’ içinde yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması üzerine soruşturma başlatılırken Manisa Valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da tepkilere neden oldu. 

Kelepçeli gözaltı işlemi ve sonrasında başlatılan soruşturma konusunda kamuoyuyla paylaşılan bilgilendirmede geçen "Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır" ifadeleri ayrımcılık taşıyan sorunlu bir dil olarak eleştiri topladı.

“HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM”

Vali Bektaş'ın bu açıklama üzerine başı açık kadınlardan özür dilemesi gerektiği belirtildi. Telefonla ulaştığımız Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, tepki çeken valilik açıklamasıyla ilgili söylemek istediği, eklemek istediği ya da düzeltmek istediği bir şey var mı sorusu üzerine sadece "Hayır hiçbir şey söylemek istemiyorum" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ KİMDİR

Erdoğan bektaş 1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimi Trabzon Tonya'da, Liseyi Trabzon'da, Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. İstanbul'da Avukatlık ve Hakimlik stajı yaptı.

İstanbul Valiliği Kaymakam Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü Kaymakamlığı, Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılığı, İnegöl Kaymakamlığı, Üsküdar Kaymakamlığı, Muş ve Kastamonu Valiliği görevlerinde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, 23.05.2014 tarihli ve 29008 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun 21.05.2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Kararı ile Manisa Valiliğine atanarak 03.06.2014 tarihinde görevine başladı.

.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!