TEOG soru yorumlarında Türkçe sorularının zorluğundan yakınılıyor!

Güncelleme Tarihi:

TEOG soru yorumlarında Türkçe sorularının zorluğundan yakınılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 11:24

TEOG soru yorumları 12.00'da tamamlanan sınavın ardından öğrenciler tarafından merak edildi. Sınavda takıldıkları ya da kendilerini zorlayan soruların cevabını ve bu konuda diğer adayların görüşlerini öğrenmek isteyen öğrenciler, TEOG soru yorumlarını araştırdı. Bazı öğrenciler Türkçe sorularının zorluğu konusunda yakındı, bazıları ise Matematik'in kolaylığına anlam veremedi. İşte Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavlarına gelen öğrenci yorumları ve sınavlar hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TEOG soru yorumları gelmeye devam ediyor. Sınavın ilk oturumunun tamamlanmasının ardından binlerce öğrenci sorular hakkında yorumlar yapmaya başladı. TEOG sınavını Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere üç oturumda tamamlayan öğrenciler, bazı sorularda ikilemde kaldırken Matematik sorularının basit olduğu vurgulandı. İşte öğrencilerden gelen TEOG sınavı soru yorumları

TEOG sınavı sosyal medya üzerinden yankı bulmaya başladı. İlk oturumu 09.00'da başlayan TEOG'da, son sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler önce arkadaşlarının sonra da sosyal medya üzerinden diğer öğrencilerin yorumlarını öğrenmek istedi. İşte öğrenciler tarafından Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarıyla ilgili soru yorumları

2016 TEOG İLK DÖNEM SINAVI YORUMLARI

Haberin Devamı

İyi bir lisede eğitim almak için yıl boyunca çalışıp büyük bir emek harcayan öğrenciler, TEOG ilk dönem sınavlarını tamamlıyor. Sınavın bitmesiyle birlikte arkadaşlarıyla kontak kuran öğrenciler, sosyal medya üzerinden de TEOG sınav yorumlarını araştırmaya başladı. İşte öğrencilerin sınav hakkındaki görüşleri.

eserce2003 ‏@es_em_1997
Ya bir iki yanlış çıkacak yada 15 ,20 😒 #teog

Senanur Dönmez ‏@housestarkkk
Sınavın kolay olduğunu savunan bu kadar insan varsa o okul puanları allah katına çıkacak mebcim #teog

Michael Kaykıl 🤑 ‏@slayforclifford
Mat kolaydı ama benim için değildi şşş #TEOG

GİZEM CAN ‏@gizzemcann
#Teog da matematikte 2 türkçe de 1 soru salladım tuttu 🙏Abdest alıp gidin gençler 😂😔

eserce2003 ‏@es_em_1997
Niye en kazık bize çözdüğüm testlerin hiçbirinde göremedim o soruları çok sinirliyim hiç stresim yoktu ve su anda da yok ama işte #teog

^^ ‏@xbbusrax
Matematik beklediğimden daha kolaydı ama sürede sıkıntı yaşadım ya biraz daha sürem olsa yapamadıklarımı çözebilirdim #teog

damla ‏

@damlab1907 Cok kolaydi guzel bir lise olacak gibi😊😊😊😊😀😀😀😀😀😊😊 #teog

Gece ‏
@deadsra Basitti basitti çooook basitti  #teog

irem ‏
@grandeasgomez din ve türkçe full ama matematiği batırdım...... #teog

∞ ‏@Organogenez Matematik adına gördüğüm en kolay TEOG sınavıydı. Ceketimi koysam rahat 70 alırdı yani.

Haberin Devamı

Siz de görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum yap bölümü aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

TÜRKÇE SORULARINDA ZORLANDILAR

İstanbul'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi çerçevesinde, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu gerçekleştirildi.

Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulu’nda sınava giren öğrenciler ve aileleri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı. Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından veliler de okul bahçesinde çocukları için dua etti. 

Bugün gerçekleştirilen birinci oturumda, öğrenciler Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girerken, yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav yapıldı. 

Sınavın ardından öğrenciler Türkçe sorularının kolay olduğunu belirtirken, bazı sorularda çelişki yaşadıklarını ifade etti. 

Haberin Devamı

İLK OTURUM TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu tamamlandı.

Sınav yurt genelinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda; yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda yapılan  sınava, 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılım gösterdi. 

Ortak sınavların bugün yapılan birinci gün oturumunda,Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları gerçekleştirildi. Yarın yapılacak ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavları yapılacak. 

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı.

30 dakika olan teneffüsler tüm merkezlerde eş zamanlı olarak yapıldı. Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanıldı ve her bir ders yazılısı için 40 dakika süre verildi.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı. 
Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine ise izin verilmedi. 

BAKMADAN GEÇME!