TEOG sonuçları açıklandı! 2015-2016 TEOG sonuçlarına nereden ulaÅŸabileceksiniz?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları açıklandı 2015-2016 TEOG sonuçlarına nereden ulaşabileceksiniz
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 20:23

Öğrenci ve velilerin merakla bekleyişi sona erdi. Kasım ayından beri TEOG sonuçlarına kitlenen öğrenciler bugün sonuçlara ulaşabilecekler. Peki sonuç ekranına nereden ulaşacaklar? İşte detaylar:

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarını açıkladı. 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavın birinci dönemi Kasım ayında yapılmıştı. TEOG sınav sonuçlarına öğrenciler E-Okul sistemi üzerinden ulaşabilecekler.

TEOG için öğrenciler birinci döneme ortak sınavlarında 25-26 Kasım' da ter dökmüştü. Bakanlık yaptığı açıklamada, "15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla ivedi yargılamaya ilişkin süre tamamlanmıştır. Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar, bugün saat 19.00 itibarıyla e-okul sistemine aktarılmıştır." açıklaması yapılarak, sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz" temennisinde bulunulmuştur.

Haberin Devamı

Açıklanan TEOG sınav sonuçları ile birlikte, 8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınavlarının ilki tamamlanmış oldu. 2. dönem sınavlar ise 27 - 28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek. Sınavın mazeret sınavları ise 14-15 Mayıs 2016' da yapılacak. Sınav sonuçları ise Haziran 2016' da yayınlanacak.

SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

TEOG sınav sonuçlarına öğrenciler, E-okul' da yer alan sınav sonuç sorgulama ekranından ulaşabilecek. Öğrencilerin T.C kimlik no ve okul numaraları ile MEB'in resmi sitesi olan"e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yaparak sisteme giriş yapabilecek. E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi olarak online faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrenciler bu sistemden TEOG sınav sonuçlarını anında öğrenebilecekler.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrenci girdiği sınavların dersleri olan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılıyor ve her sınavın puanı ayrı şekilde hazırlanıyor. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanıyor ve AOSP puanı ortaya çıkıyor.

Öğrencilerin gelecek eğitim hayatında etkili olacak olan lise seçimleri için önemli bir sınav olan TEOG sonuçları bir ve iki olmak üzere belirlenen tarihlerde yapılıyor. Nisan ayında da sınavın ikinci döneminin yapılmış olacak.

Haberin Devamı

 Â

TEOG sonuçları açıklandı 2015-2016 TEOG sonuçlarına nereden ulaşabileceksiniz

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!