Tekkeden GastroSanat’a dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Tekkeden GastroSanat’a dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 07:00

İstanbul Fatih’te 1918 yılında yaşanan büyük yangında kullanılamaz hale gelen Çırakçı Tekkesi’nin bulunduğu alandaki 2 katlı yapı yeniden inşa edilerek gastronomi ve sanat merkezine dönüştürüldü.

Haberin Devamı

Gastronomi ve sanat tutkunlarının, alanında uzman şefler ve eğitimci kadrolardan, profesyonel eğitimler alabileceği “GastroSanat’ adı verilen merkez önceki gün Fatih Belediyesi tarafından hizmete açıldı. Açılışa, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti İstanbul milletvekilleri katıldı. Turan, Soylu ve beraberindekiler, çalışma atölyelerini gezip hünerlerini sergiledi.

PİZZA HAMURU AÇTILAR

Usta eğiticiler eşliğinde kursiyerlerin yaptığı dünya lezzetlerini tadan siyasiler, önlüklerini giyerek ellerine merdaneleri aldı ve pizza hamuru açtı. Soylu, “Hamur açmak, siyasetten daha kolaymış” dedi. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, GastroSanat’ın, İstanbul’a değer katacak bir marka olacağını söyledi.

68 BRANŞTA EĞİTİM

Haberin Devamı

İstanbullulara açık olan merkezde, başta yöresel Türk yemekleri olmak üzere dünya mutfaklarının yapım ve sunumu öğretilecek. Merkezde 68 branşta eğitim verilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!