Tehdit ve hakaret suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Tehdit ve hakaret suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 22:16

Star gazetesi yazarı Cem Küçük hakkında, Ahmet Hakan’la ilgili kaleme aldığı beş ayrı yazısı nedeniyle ‘hakaret’ ve ‘basın yoluyla tehdit’ suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede Küçük’ün 7.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesi yazarı Ahmet Hakan için bir yazısında “İstesek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun” diye yazan, 4 farklı yazısında da “maymun” ve “hırsız” ifadelerini kullanan Star gazetesi yazarı Cem Küçük hakkında dava açıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Küçük’e 5 yazısından ötürü Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 106. maddesi gereğince ‘tehdit’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Ayrıca Küçük’ün TCK’nın 125/4. maddesinde düzenlenen ‘basın yoluyla alenen hakaret’ suçunu da iki kez işlediği belirtilerek, 5 yıl 6 aya kadar ceza talep edildi. Toplamda Küçük’ün 7.5 yıla kadar hapsi istendi. Hakan’ın avukatı Aslı Kazan Gilmore, Küçük’ün yazılarında ve katıldığı TV programlarında Hakan hakkında eleştiri ya da polemik niteliği taşımayan ifadeler kullandığını belirterek, “Dava açılması olumlu bir gelişmedir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘MECAZİ’ SAVUNMASI

Küçük, soruşturma kapsamında alınan ifadesinde, “Sinek gibi ezeriz” sözlerinin yer aldığı yazısıyla ilgili “Kendisinin can güvenliği açısından hedefleyerek tehdit kastıyla söylenmiş bir cümle değildir. Benzetme yapılarak yazılmıştır, ölümle tehdit kastedilerek yazılmış bir yazı değildir. Bir nevi mecazi anlamda kullandığım bir cümledir” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!