Tedbir kararı kaldırılmadı

Güncelleme Tarihi:

Tedbir kararı kaldırılmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 13:57

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda aralarında bakan çocukları ve işadamlarının da bulunduğu şüphelilerin mal varlıklarına konulan tedbir kararı ile adli kontrol kararlarının kaldırıldığı iddiası, soruşturmayı yürüten savcı tarafından yalanladı. Savcılık kaynakları, sadece TOKİ soruşturmasında sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının daha önceden kaldırılmış olduğunu söyledi. Öte yandan savı Ekrem Aydıner, Halk Bankası çalışanlarından Hakan Aydoğan’ı tanık olarak dinledi.

Haberin Devamı

Tedbir kararı kaldırılmadı
17 Aralık soruşturmasında aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Halkbank eski müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Reza Zarrab’ın yer aldığı 11’i tutuklu toplam 91 şüphelinin yer aldığı dosyada tüm sanıklar hakkındaki tedbir kararı ve adli kontrol kararının kaldırıldığı iddia edildi.

Savcı Ekrem Aydıner ise bu iddiayı yalanlayarak şüphelilerin mal varlıklarındaki tedbir kararının kaldırılmadığını söyledi.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu TOKİ soruşturmasında ismi geçen şüpheliler hakkındaki adli kontrol kararının kaldırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

TOKİ soruşturmasında 23 sanık gözaltına alınmış mahkemeye sevk edilen 14 kişi ise serbest bırakılmıştı. Öte yandan tutuklu sanıklardan Reza Zarrab hakkındaki tedbir kararı da geçtiğimiz haftalar da kaldırılmıştı.

17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Ekrem Aydıner, Halk Bankası çalışanlarından Hakan Aydoğan’ı tanık olarak dinledi. Aydoğan’nın savcılığa Halk Bankası’nda yurt dışıyla yapılan para transferleri hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Tanık savcıya verdiği ifadenin ardından adliyeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!