TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Prag'da

Güncelleme Tarihi:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Pragda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 14:57

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesi'ne katılmak üzere Çekya'nın başkenti Prag'a geldi. Kurtulmuş’un zirve kapsamında meclis başkanlarıyla temaslarının da olması bekleniyor.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş’u Prag Vaclav Havel Havalimanı’nda Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve diğer ilgililer karşıladı. Kurtulmuş ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ile CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Prag’a geldi.

Prag’da, Çekya Parlamentosunun ev sahipliğinde düzenlenecek Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesi kapsamındaki oturumlarda Kırım’daki son durum hakkında sunumlar yapılacak. Zirveye, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile 28 meclis başkanı, 12 meclis başkan yardımcısı, 2 komisyon başkanı ve 5 uluslararası organizasyon katılacak.

 

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, ÇEK MEVKİDAŞI ADAMOVA İLE GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Prag’da Çekya Meclis Başkanı Marketa Adamova ile görüştü.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Pragda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!