Tatilciler dönecek

Güncelleme Tarihi:

Tatilciler dönecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 21:45

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin hafta sonuyla birleştirilerek uzatılmasına rağmen vatandaşların tercihlerini 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerden yana kullandığı görülüyor.

Haberin Devamı

Turizmciler geçen yılki Cumhuriyet Bayramı tatiline göre rezervasyonların yüzde 30-40 azaldığını, otellerin doluluk oranlarının ise yüzde 10’a kadar düştüğünü söylüyor. Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük uzun bir tatilden çıkıldığına da dikkat çeken turizmciler, tatil bölgelerine gidenlerin özellikle cumartesi akşamı ve pazar sabahı dönüşü tercih ettiğini, bunun da uçaklarda yer bulmada sıkıntılar yarattığını belirtti. 

TATİLE DOYDUK

Özellikle güney kıyılarında seçimin olacağı hafta sonu otel doluluklarının çok düşük olduğunu ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, “Herkes seçime göre dönüşünü ayarladı. Vatandaşlar seçimlerde oy kullanabilmek için tatillerini kısa kesiyor. Memleketlerine dönüyor. Zaten bu yaz döneminde çok fazla tatil oldu. Kurban Bayramı tatili çok uzundu. Okullar da geç açılınca insanlar tatile doydu. Ayrıca bu kadar tatil yapmak için maddi güç gerekiyor” diye konuştu. 

Haberin Devamı

BU DÖNEM EN FAZLA 250 BİN KİŞİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da seçimler dolayısıyla tatil talebinin çok düşük olduğunu, seçimlere katılımın çok yüksek olacağını düşündüklerini söyledi. Bu dönemde en fazla 200-250 bin kişinin tatile çıktığını belirten Ayık, “Bu rakamlara bile, seçim döneminde ulaşmak zor görünüyor. Seçmen tercihini sandıktan yana kullandı” dedi.  

TURLARA SANDIK AYARI

Seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte turlarını iptal etmek isteyen müşterilerinin olduğunu ifade eden Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da rezervasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Çok talep gelince biz de yurtdışı turları için bütün müşterilerimizi aradık. Turların bir kısmını iptal ettik ya da dönüş tarihlerini 31 Ekim’e göre ayarladık. Kültür turlarında da buna göre bir düzenleme yaptık. Kültür turlarının tarihleri de seçimden bir gün öncesi 31 Ekim’e göre düzenlendi. Ancak dönemsel olarak seçim nedeniyle satışlarımızda ciddi anlamda bir düşüş yaşandı.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!