Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashır'ın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 09:35

Taksim'deki terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralanmıştı. İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı. Terör saldırısı ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ederken terörist Albashır'ın Esenler'de 13.30 sıralarındaki görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan teröristin, Bilal Hassan’la yaptıkları sahte evlilik belgesi ortaya çıkarken eylemden sonraki kaçış rotasına da ulaşıldı. İkitelli’de araçta 17 dakikanın sırrı da araştırılıyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde geçen pazar günü, Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır, bombalı saldırı gerçekleştirdi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Albashır’la birlikte 51 kişi gözaltına alındı. 49 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıkta işlemlerinin ardından Ahlam Albashır’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklanma talebiyle, 3 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılık tarafından serbest bırakılan 29 şüpheli ise sınır dışı edilecek. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen aralarında Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakimlikçe tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

SALDIRININ FAİLİYLE İLGİLİ YENİ DETAYLAR: İKİTELLİ’DE 17 DAKİKA

Beyoğlu'nda terör saldırısını gerçekleştiren bölücü terör örgütü PKK/YPG üyesi Ahlam Al Bashir’in bağlantıları tüm yönleriyle deşifre ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, menfur saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, bombayı beton saksı kenarına yerleştiren kadın terörist Ahlam Al Bashir’e ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele ekiplerince yapılan çok yönlü çalışmalarda, hücrenin bağlantıları tek tek deşifre ediliyor. Güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan titiz çalışmalarda, saldırıdan sonra teröristin bindiği taksinin plakasından yola çıkarak eylemcinin güzergahını ve indiği noktayı tespit etti.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı

‘TAKSİ PLAKASINDAN YOLA ÇIKAN POLİS, 3 SAAT ZAMAN KAZANDI’

Ardından taksinin plakasından sürücüsüne ulaşıldı. Polise zaman kazandıran olayda, taksi sürücünün ifadesine başvuran polis, teröristi bıraktığı noktayı gösterdi. O noktadan itibaren yüzlerce güvenlik kamera kayıtları mercek altına alınmayan başlandı. Yapılan titiz çalışmayla teröriste lojistik destek sağlayan PKK/YPG’nin Suriye ağıyla bağlantılı Jarkas kardeşlerden Ahmed Jarkas’ın aracının plakasına ulaşıldı. Kullandığı aracın plakasını tespit eden emniyet birimleri, Ahmet Jarkas’ın, teröristi ilk önce İkitelli’de bir adresin önüne getirdiğini tespit etti.

Haberin Devamı

‘TERÖRİST, O GECE AMMAR JARKAS’IN EVİNDE 2 SAAT GEÇİRMİŞ’

Terörist Ahlam Al Bashir ile Ahmed Jarkas, söz konusu adreste otomobilden inmeden araç içinde 17 dakika bekledi. Daha sonra gelen meçhul bir telefonla teröristler aynı araçla bu noktadan ayrıldı. Oradan Bilal Hassan adlı PKK/YPG’li teröristi İstanbul’dan Edirne’ye götüren ağabeyi Ammar Jarkas’ın kaldığı ikamete giden Ahmet Jarkas ve Ahlam Al Bashir, yaklaşık 2 saat burada saklandıktan sonra Ammar Jarkas’ın evinde ayrılarak ana yolları kullanmadan Küçükçekmece’ye hareket etti. Ara sokaklardan Kanarya Mahallesine gelindikten sonra Ahmed Jarkas eylemi gerçekleştiren teröristi eve bırakıp uzaklaştı.

Haberin Devamı

Polis, kullandığı araç plakasından Ahmed Jarkas’a ulaştı. Gözaltına alınan Jarkas, ilk önce suçlamayı kabul etmedi. Daha sonra olayı itiraf eden Ahmed Jarkas, zaman kazandırmak için emniyet ekiplerine çelişkili ifadeler verip sürekli başka adresleri gösterdi. İlk gösterdiği adresler boş çıkan Ahmet Jarkas’ın, son tarif ettiği evde terörist kıskıvrak yakalanıp gözaltına alındı. Eylemi gerçekleştiren terörist Ahlam Al Bashir ile onu Esenler’den aldıktan sonra ilk olarak İkitelli’ye, oradan da ağabeyi Ammar Jarkas’ın yaşadığı adrese götüren Ahmet Jarkas, çapraz sorguda Bilal Hassan’ı Edirne’ye götüren ağabeyinin nerede olduğunu itiraf etti. Yapılan çalışmalarla hücrenin bağlantılarını çözen polis, o gece ve devamında Ahlam Al Bashir de dahil toplam 51 kişiyi yakaladı.

Haberin Devamı

Örgütün bombalı saldırıyı gerçekleştirmek için yaptığı plan güvenlik ve istihbarat birimlerince deşifre edilirken, olayla bağlantısı olan şüphelilerin suçlarını itiraf ettikleri belirlendi.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı
Ahmet Jarkas / Ammar Jarkas

EVLİLİK BELGESİ SAHTE ÇIKTI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne patlayıcı bırakan Suriye uyruklu terörist Ahlam Al Bashir ile Suriye’den “karı-koca” kılığında beraber geldikleri firari PKK/YPG mensubu Bilal Hassan’la yaptıkları sahte evlilik belgesi ortaya çıktı. Arapça yazılı ve sahte mühürlü belgenin asılsız olduğu anlaşıldı.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Haberin Devamı

3 SUÇTAN TUTUKLAMA TALEBİ

Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerin “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak”, “çocuğa karşı bombalama veya silah kullanarak tasarlayarak öldürme”, “çocuğa karşı bombalama veya silah kullanarak tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlarından savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edildiğini belirtti.

Tutuklama gerekçesinde hakimlik, şüphelini Albashır’ın olay günü Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi'nde patlayıcı bombayı bırakması sonucu Yusuf Meydan, Ecrin Meydan, Adem Topkara, Elif Topkara, Arzu Özsoy, Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini ifade etti. Gerekçede eylemin PKK/KCK/YPG bölücü terör örgütü tarafından ülkenin devlet, birlik ve bütünlüğünü bozma amacıyla planlandığını vurgulandı. Şüpheli Ahlam Albashır’ın, Ahmed C. tarafından saklanmak üzere Esenler’de bulunan bir eve götürüldüğü, bu kapsamda Ahmed C.’nin de olayı gerçekleştiren Albashır ile birlikte hareket ettiği belirtildi. Gerekçenin devamında, Şüpheli Albashır’ın Küçükçekmece’de evde birlikte Ammar Jarkas, Bakar C., Hadir C., Mahmud H., Muhammed Ş., Zekariya M.Ş., Hatice El K. ve Mesut H. İle yakalanmaları nedeniyle Albashır’ın eylemine fiilen iştirak ettikleri ifade edildi.

YENİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Albashır, Esenler'de kaldığı atölyenin yakınında telefonla ilerlediği görülüyor. Teröristin üzerinde, Taksim'deki kıyafeler bulunuyor ancak elinde çanta veya poşet yer almıyor. Hararetli şekilde telefonla konuşarak ilerleyen kadının kameraya yansıdığı saat ise 13.30 sıraları...

BOMBACININ KEŞİF GÖRÜNTÜSÜ

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü saat 16.14'te bombalı saldırı düzenlendi.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Bombayı bırakan kadın terörist Ahlam Albashır ile saldırıyla ilgisi olan 53 kişi gözaltına alındı. Albashır, polise verdiği ifadede olaydan önce 2 defa İstiklal Caddesi’nde keşif yaptığını söyledi. Albashır’ın olaydan 9 gün önce keşif için gezdiği anların güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Görüntülerde üzerinde mavi bir kot pantolon olan Albashır’in bir elinde beyaz poşet, diğer elinde ise gül olduğu görülüyor.

OLAY GÜNÜ TERÖRİSTİN TAKSİM'E GELİŞİ VEMAĞAZADAKİ GÖRÜNTÜSÜ

13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin tutuklanan PKK/YPG’li terörist Ahlam Albashir’in olay günü İstiklal Caddesi'nde bir mağazadan yaptığı alışveriş esnasındaki görüntülere ulaşıldı.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı

TERÖRİSTİN “HAMEDOŞ” KOD ADLI PKK/YPG’Lİ SEVGİLİSİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında da yer alan belge ve fotoğrafta, Albashir’in örgütle ilk teması kurduğu, daha sonra PYD/YPG’li sorumlularla tanıştırdığı o teröristin kim olduğu ve nereli olduğu ortaya çıktı.

Alçak saldırıdan dakikalar önce... Taksim bombacısı Ahlam Albashırın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Fotoğrafta Suriye’nin kuzeyindeki Ayn El-Arab (Kobani) nüfusuna kayıtlı PKK/YPG mensubu bir araç üzerinde beyaz bir kıyafetle göze çarpıyor. Albashir’in “2017’de temas kurdum” dediği Hamedoş kod adlı terörist Hamed El Ali’nin Fırat’ın batı yakasındaki Suriye’nin Cerablus kentinde faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!