Taksim'de 30 Ağustos töreni: 'Her bayram bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı'

Güncelleme Tarihi:

Taksimde 30 Ağustos töreni: Her bayram bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 11:00

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Tören sonrası konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ülkemizi büyük sorunlardan kurtaran ama yoksulluktan ama kentlerimizdeki özellikle birçok sorundan başta mülteci sorunu olmak üzere hep beraber ülkemizin geleceği ile ilgili beka sorunları diyebileceğimiz deprem gibi problemleri çözebilen bireyler olmayı başarırız. Her bayram bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törende İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Resmî törenin sona ermesiyle siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de anıta çelenk bıraktı.

KUTLAMALAR VATAN CADDESİ'NDE DEVAM EDECEK

Tören sonrası konuşan İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Milletçe 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bugün kutlamalarımıza Taksim Anıtı önünde Atamızın huzurunda hep birlikte başladık. Gün içindeki kutlamalarımız Vatan Caddesi'nde devam edecek. Ülkemizi büyük sorunlardan kurtaran ama yoksulluktan ama kentlerimizdeki özellikle birçok sorundan başta mülteci sorunu olmak üzere hep beraber ülkemizin geleceği ile ilgili beka sorunları diyebileceğimiz deprem gibi problemleri çözebilen bireyler olmayı başarırız. Her bayram bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı. Ben de yönetici olarak bu sorumlulukları hatırlayan ve hatırlatan bir insan olmayı ve başarılı olmayı elbette diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, Cumhuriyet Anıtı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

BAKMADAN GEÇME!