Taksim saldırısında 3 tahliye daha

Güncelleme Tarihi:

Taksim saldırısında 3 tahliye daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 07:00

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin can verdiği bombalı saldırıyla ilgili davada 3 sanık daha tahliye edildi. Böylece 26 sanıkla başlayan davada tutuklu sayısı 13’e inmiş oldu.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada İstiklal Caddesi’ne bomba dolu çantayı bırakan Ahlam Albashir’in de arasında bulunduğu 3’ü kadın toplam 8 tutuklu sanık hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar ise cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Duruşma boyunca kimseyle konuşmayan, göz teması kurmayan Ahlam Albashir başı öne eğik oturdu. Tahliyeye ilişkin talebi sorulunca da bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

SUÇ VASFI DEĞİŞTİ

Mahkeme heyeti Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari’nin üzerlerine atılı suçun vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Böylece 26 tutuklu sanıkla başlayan davada 13 tutuklu sanık kalmış oldu. Mahkeme heyeti ayrıca sanıkların terör örgütleriyle irtibatları olup olmadığıyla ilgili bilgi, belge ve beyanların Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Başkanlığı’ndan sorulmasına karar verdi. Dosya, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!