Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? E- okul VBS giriş sayfası

Güncelleme Tarihi:

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır E- okul VBS giriş sayfası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 16:07

2017 - 2018 eğitim öğretim döneminin ilk yarısını geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler, takdir teşekkür hesaplamalarına ve E- okul VBS ziyaretlerine başladı. Milyonlarca öğrenci ocak ayında karnelerini alıp 15 tatile çıkacak. Yarı yıl öncesi ailelerine güzel bir karne götürmek isteyen öğrenciler, takdir veya teşekkür belgesi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Yarı yıl tatili için sayılı gün kaldı, hem ilköğretim hem de lise öğrencilerinin takdir teşekkür telaşı başladı. Son dakika kötü bir sürpriz yaşamak istemeyen öğrenciler ve veliler, sık sık ders notları, devamsızlık gibi bilgilerinin bulunduğu VBS’ye (Veli Bilgilendirme Sistemi) giriş yaparak bir tahmin yürütmeye çalışıyor. 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki tıklayın ve yönlendirmeleri takip ediniz.

-Yukarıda ki linke tıkladıktan sonra üst kısımda yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" bölümüne tıklayınız.
-O kısmın altında yer alan "Öğrenci T.C. Kimlik No" ve "Öğrenci Okul No" kısımlarını doldurup yandaki kutuda yazan rakamları sağ taraftaki boş alana giriniz.
-Ardından açılan sayfada karşınıza her açılışta farklı sorular gelecektir. Bu sorular öğrencinin kimlik bilgilerini doğrulamak amaçlıdır. Bilgileri doğru ve eksiksiz girdikten sonra öğrencinin fotoğrafını seçiniz.
-İşlemleri yaptıktan sonra alt kısımda yer alan "Tamam" butonuna tıklayınız.
-Son olarak açılan sayfanın sol tarafında öğrenciye ait bilgiler yer alacaktır. Öğrenmek istediğiniz bilginin üzerine tıklayınız.

Haberin Devamı

E- OKUL VBS SAYFASI

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.

Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere ise okulun iftihar listesinde yer verilir.

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

 

BAKMADAN GEÇME!