Tablo onlar için iyi değil

Güncelleme Tarihi:

Tablo onlar için iyi değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 20:48

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Anayasa referandumuna doğru Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ülkeyi bölen, kutuplaştıran bir dil kullandığını savunarak, “Cumhurbaşkanı ve iktidar telaş içerisinde. Tablo onlar açısından iyi değil” dedi.

Haberin Devamı

Dün Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Grup Başkanvekili Levent Gök, özetle şunları söyledi:

“Halk, niçin ‘Hayır’ diyeceğini anladı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı niçin ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlatamadılar, anlatamıyorlar da. Sıkıntı burada. İşin kolaycılığına kaçarak, ‘CHP şunlarla beraber, bunlarla beraber’ diyorlar. Biz halkımızla beraberiz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet sözcüleri
Türkiye’yi bölen, kutuplaştıran bir dil kullanıyorlar. Bu dili derhal ortadan kaldırmalılar. Hani milli irade? ‘Hayır’ diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz? ‘Halkımıza soracağız, ister kabul eder, ister etmez’ diyordunuz. Etmeyenleri niye suçluyorsunuz? Çünkü çaresizler.

ÖRGÜTLER MEŞRULAŞTIRILIYOR

‘Hayır’ diyenlere yönelik değerlendirmelerde terör örgütlerinin isimlerini anmak, onların propagandasını yapmak, meşrulaştırmak anlamına gelir. Terör örgütleri, Türkiye’de herkesin elinin tersiyle ittiği örgütlerdir. 15 Temmuz gecesi eğer Türkiye bir darbeden kurtulduysa, CHP’nin ve diğer muhalefet partilerinin basireti sayesinde olmuştur. Milletvekilleri, kendi güvenliklerini ortaya atarak milli iradeye sahip çıkma kararlılığını göstermiştir. Nasıl söylersin sen bunları Sayın Cumhurbaşkanı? FETÖ’yü biz mi himaye ettik, FETÖ’cü kadroları CHP mi yerleştirdi? Şimdi kalkmışlar utanmadan, sıkılmadan referandumda sonucunu bildikleri için bir algı operasyonu yaratmaya çalışıyorlar. Biz bunlarla meşgul değiliz. Biz halkımızla meşgulüz.” 

BAKMADAN GEÇME!