Suudi Arabistan dönüşü önemli mesajlar: Şimdi dost kazanma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan dönüşü önemli mesajlar: Şimdi dost kazanma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 07:00

Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalar yapan Erdoğan, “Düşman üretme değil, dost kazanma sürecindeyiz” dedi ve komşularla ilişkilerden ekonomiye, 2023 seçimlerinden sosyal medya kadar birçok konuda mesaj verdi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları...

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

EKONOMİK POTANSİYEL HAYATA GEÇECEK

Aziz kardeşim Kral Selman’ın davetine icabetle Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiğimiz resmi ziyaretimizi başarıyla tamamladık. Önümüzdeki dönemde ilişkilerimizin geliştirilmesi için atabileceğimiz ortak adımlar üzerinde durduk. Bu bağlamda Suudi Arabistan’ın güvenliğine ve istikrarına verdiğimiz desteği tekrarladım. Körfez Bölgesi’nin güvenliğini kendi güvenliğimizden ayrı görmediğimizi vurguladım. Ticaretimizin hızla toparlanması, gümrüklerdeki sıkıntıların giderilmesi, yatırımlarımızın teşviki, müteahhitlerimizin üstlenebileceği yeni projeler, ikili açıdan ana konularımızı teşkil etti. Savunma sanayine yönelik neler yapabileceğimizi de görüştük. İki ülke işadamlarını, yatırımcılarını bir araya getirecek organizasyonlarla büyük bir ekonomik potansiyeli tekrar harekete geçirmemiz gerektiği hususunda mutabık kaldık.

Haberin Devamı

DIŞ POLİTİKADAKİ GERGİNLİKLER

İLANİHAYE GİDECEK DİYE BİR ŞEY YOK

Mısır ve İsrail ile ilişkiler noktasında ipleri tamamen koparmamız bize bir şey kazandırmaz. Bizim yaklaşım tarzımız her zaman şu; bir iplik düzeyinde de olsa bağı koparmayacaksın, o bağı tutacaksın ki bir gün bu ilişki size lazım olabilir. Sayın Herzog gibi bir Cumhurbaşkanı’nın İsrail’in başında olması da bu ilişkilerde gerçekten barışa yönelik bir adım atılmasına vesile olmuştur. Tabii ramazan ayında İsrailli bazı aşırı grupların, radikal grupların Mescid-i Aksa’da meydana getirdikleri rahatsızlıklar, bizleri de ciddi manada rahatsız etmiştir... Yani dün diyelim ki herhangi bir ülkeyle münasebetlerde olumsuzluk olabilir. İlanihaye böyle gidecek diye bir şey yok. Bizim Obama’yla da Trump’la da münasebetlerimiz gayet iyiydi ve görüşme noktasında aramızda herhangi bir sıkıntı yoktu. Peki, Sayın Biden ile aynı durumu yakalayabildiniz mi? Hayır, yakalayamadık. Temennim odur ki bundan sonraki süreçte bunu başarırız. AK Parti iktidarı düşman üretme üzerine değil, dost kazanma üzerine bu süreci devam ettirecektir. Bu tezgâha da bu oyuna da biz gelmeyiz.

Haberin Devamı

FRANSA’DAKİ SEÇİMLER

MACRON’UN KAZANMASI İSABET OLDU

Doğrusu aşırı uçların Fransa seçiminde elenmiş olması, kaybetmiş olması bence tüm dünyamız için bir kazanımdır. Çünkü ne çekiyorsak aşırılıklardan çekiyoruz. Hatta ben arkadaşlarla yaptığım görüşmelerde de şunu söylüyordum; ‘Artık biz Macron’u tanıyoruz, biliyoruz. Münasebetlerimiz belli bir noktada. Dolayısıyla Macron’un seçim kazanması Türkiye-Fransa ilişkileri açısından çok daha isabetli olacaktır.’ Temennilerimiz de tuttu. Seçimin hemen öncesinde, NATO toplantısında kendisiyle özel bir görüşmemiz oldu. O görüşmede de Türkiye-Fransa ilişkilerini bundan sonraki dönemde nasıl planlayacağız, ne gibi adımlar atacağız, bunları konuştuk. Bu seçimde ortaya çıkan neticeyle de aramızdaki ilişkiler çok daha iyi bir konuma gelecektir.

Haberin Devamı

2023 SEÇİMLERİ

CUMHUR İTTİFAKI ADAYINI BELİRLEDİ

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ya bana katılın ya da önümden çekilin’ ifadesi üzerine) Ben anamuhalefetin parti içindeki kendi tartışmaları değerlendirmeyi arzu etmem. Çünkü bu benim sorunum değil, bunların kendi sorunlarıdır. Malum, işte 6’lı bir yuvarlak masaları vardı. Bu 6’lı masanın da nereye savrulduğunu, nereye evrildiğini açık net görüyoruz. Şu anda Cumhur İttifakı adayını belirlemiştir ve bu adayıyla beraber yoluna devam etmektedir. Bu birlikteliğimiz, bu beraberliğimiz sağlam bir şekilde 2023’e doğru yürüyor.

İBB’DEKİ PKK’LI ÇALIŞAN İDDİASI

BELEDİYE BUNUN HESABINI VERMELİ

(İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Şafak isimli bir kadının, kırsal bölgede elinde uzun namlulu bir silahla çekilmiş bir fotoğrafı üzerine) Bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım. Neden böyle bir teröristi istihdam ettiği, neden teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu sorularının cevabının verilmesi lazım. Elbette seçim öncesi verilmiş sözler var. PKK’nın uzantısı konumundaki partiye verilen sözler var. Bundan sonrası yargının sürecidir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN ELEKTRİK EYLEMİ

BAY KEMAL’İ ALDATIYORLAR

Bu zat zihinsel olarak karanlıkta kalmış durumda. Önce bu zihinsel karanlıktan kendisinin aydınlığa çıkması lazım. Güya elektriğinin kesik olduğunu iddia ettiği bir eve gidip yine milleti aldatmaya kalktı. Oysa artık günümüzde nerede elektrik var, nerede yok, bunların hepsini elektrik sayaçlarıyla zaten tespit ediliyor. Nitekim o evde de elektriğin olduğu tespit edilmiş. Ama Bay Kemal, maalesef bu olayın da farkında değil. Yani gittiği evin elektriği var mı yok mu habersiz. Ne yaptığının da farkında değil. Yanındaki kendi danışmanları da Bay Kemal’i ciddi manada aldatıyorlar, o da oyunlara çok rahat geliyor. Çünkü kendisinin ufku yok.

Haberin Devamı

ENFLASYONLA MÜCADELE

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Enflasyon, şu an sadece bizde değil küresel ekonomideki bozulmaların etkisiyle gelişmiş ülkeler başta olmak üzere her yerde bir mesele. Bugün Amerika’ya da Avrupa’ya da baktığınızda enflasyonda en yüksek seviyeler görülüyor. Elbette bu sorunun bizim vatandaşlarımız açısından oluşturduğu sıkıntıların farkındayız. Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz. Hedefimiz enflasyonu aşağıya çekmek. Attığımız, atacağımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye de başlayacaktır. Bunun yıl sonuna doğru daha olumlu istikamette neticeleneceğini söyleyebilirim.

TÜSİAD ELEŞTİRİSİ

DERTLERİ İKTİDARI NASIL GÖTÜRÜRÜZ

Ekonomi politikalarımıza iş dünyasının büyük oranda destek verdiği de ortada. Ancak TÜSİAD’ın ‘Acaba ülkenin geleceğine nasıl katkı veririz’ diye bir derdi yok. Tam aksine ‘Mevcut iktidarı nasıl götürürüz? Rahat rahat kullanabileceğimiz bir iktidarı nasıl getirebiliriz?’ diye bir dertleri var. Fakat Türkiye’de şu 20 yıllık dönemde bunlar parayı bizimle kazandılar, büyümeyi bizimle kazandılar. Şu anda büyüme yüzde 7’ye doğru gidiyor. Kimse bunları konuşmuyor.

SOSYAL MEDYA

TWITTER CIVITIR

Sosyal medya konusunda doğrusu benim yaklaşımım olumlu değil. Ama sosyal medyayı bir kenara atmamız da mümkün değil. Onun için de gerekli olanı yapmamız lazım. Bu da nedir? Yasal düzenlemeler… Şu anda biz bu yasal düzenlemeleri yapmak için çalışıyoruz. Şimdi, Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter’daki olumsuzluklar meşrulaşmaz. Örneğin Trump’ın Twitter ile ilgili mücadelesinde neler yaşandığını gördük. Ben daha önce de söylüyordum ‘Twitter cıvıtır’ diye. Bunun ne olduğunu da zaten yaşıyoruz.

1453 NOLU ODA

(Suudi Arabistan’da kaldığı odanın numarasının 1453 olması): “Oda numarasını bir mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız. Ama tarihin izini kaybederseniz siz de kaybolursunuz.”

BAKMADAN GEÇME!