Suriye'de El Kaide komutanı el Libi çatışmada öldü

Güncelleme Tarihi:

Suriyede El Kaide komutanı el Libi çatışmada öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:40

Suriye'de El Kaide'ye bağlı Irak ve Levant İslam Devleti'nin yerel liderlerinden birinin İdlib yakınlarında diğer muhalif gruplarla girilen çatışmada öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Muhalefet yanlısı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, aralarında komutan Ebu Abdullah el Libi de bulunan 13 cihatçının çatışmada öldüğü ifade edildi.

Gözlemevi direktörü Rami Abdul Rahman, "Hazano kasabası yakınlarında bir grup isyancı savaşçıyla yaşanan çatışmada öldürüldü" dedi.

Rahman ayrıca Hazano'dan altı kişinin daha çatışmada öldüğünü belirtti ancak bu kişilerin sivil mi yoksa çatışmanın tarafı mı olduğu netleşmedi.

DİĞER MUHALİFLER RAHATSIZ
Kısa adı ISIS olarak da bilinen Irak ve Levant İslam Devleti, El Kaide'nin Irak kolu olarak kuruldu ve son dönemde Suriye'ye yayıldı. Örgüt, bir süredir Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgelerde diğer silahlı gruplarla çatışıyor.

Suriye'de muhalifler başlangıçta El Kaide'nin ülkeye girişinden memnun olsa da geçen hafta Özgür Suriye Ordusu'yla Azaz'da yaşanan çatışma ile uluslararası kamuoyunda büyük tepkiye neden olan kanlı infaz görüntüleri ciddi bir rahatsızlık yarattı.

Haberin Devamı

GÜL: BU BİZİM İÇİN BİR TEHDİT
Türkiye de sınırın hemen öte yanında yaşananlardan rahatsız. Bunun en açık ifadesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York'ta yaptığı açıklamaları oldu.

Gül, Türkevi'nde gazetecilerle yapğı sohbette, Türkiye - Suriye sınırındaki radikal gruplar nedeniyle kaygı duyduklarını belirterek, "Bizim için bu büyük bir güvenlik tehdididir.Türkiye’den devlet bilgisi içinde giden olamaz. Tankla topla sınırı beklediğimiz halde teröristin bile girmesine mani olamıyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!