SSK ve Bağ-kur Emeklilerinin Temmuz Ayı Maaş Zammı Müjdelendi

Güncelleme Tarihi:

SSK ve Bağ-kur Emeklilerinin Temmuz Ayı Maaş Zammı Müjdelendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 12:21

Emekliler bu ay maaşlarını zamlı alıyor. Yaklaşık 9 milyon vatandaşı ilgilendiren SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına alacakları zam oranı belli oldu.

Haberin Devamı

Yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yapılacak zam için enflasyon oranları bekleniyordu. Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı ve tüketici fiyatları yüzde 0.51 düştü. Böylelikle memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Emekli ve memurların Temmuz zamları yüzde 4.76 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Haziran sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 7.20 ve tüketici fiyatlarında on iki aylık ortalamalara göre artış da yüzde 8.28 olarak gerçekleşti.

8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine bu ay maaşlarının, 17 Temmuz'da başlayacak Ramazan Bayramı'ndan önce ödenmesi gündemde geldi. Yaklaşık 9 milyon emekli ve 2.5 milyon memur, maaşlarının artacağı Temmuz ayını beklerken, zam oranları da şekillenmeye başladı.

Haberin Devamı

En düşük memur maaşı 2 bin 97 liradan 2 bin 191 liraya yükseldi. Söz konusu düzenlemenin ardından aile ve çocuk yardımı almak kaydıyla müsteşar maaşı, 8 bin 94 liradan 8 bin 462 liraya, genel müdür maaşı ise 7 bin 104 liradan 7 bin 426 liraya çıktı. 12'nci derecenin 1'inci kademesinden maaş alan hizmetlinin Ocak'ta 2 bin 118 lira olan maaşı Temmuz'da 2 bin 212 liraya, 13'üncü derecenin 3'üncü kademesinden maaş alan devlet memurunun Ocak ayında 2 bin 255 lira olan aylık maaşı ise 2 bin 356 liraya yükseldi.

Buna göre, hizmetli maaşındaki artış yüzde 4,43, 13'üncü derecenin 3'üncü kademesinden maaş alan memurun maaşındaki artış da yüzde 4,47 oldu. 7'nci derecenin 1'inci kademesinden maaş alan bir öğretmenin Ocak ayında 2 bin 565 lira olan maaşı 116 lira yükselerek 2 bin 681 liraya, 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki maaş alan bir polis memurunun 3 bin 28 lira olan maaşı da 137 lira artışla 3 bin 165 liraya çıktı. Böylece 7'nci derecenin 1'inci kademesindeki öğretmenin maaşı ile 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki polisin maaşı yüzde 4,52 arttı. Bu arada Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) sözleşmeli personel ücret tavanı da 4 bin 547,83 liraya yükseltildi. Yüzde 4,76'lık zamma göre yeni memur maaşları Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Temmuz'da zamlı maaşlarını alacak. Kamu çalışanlarına 14 günlük de zam farkı verilecek.

Haberin Devamı

GEÇEN YILLARDA DA ERKEN ÖDEME YAPILDI

Memur emeklilerinin maaş ödeme dönemi bayramdan önce,SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş günleri ise bayrama ve bayram sonrasına denk geliyor. SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17 ve 26'ncı günleri arasında alıyor. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını her ayın 25'i ile 28'i arasında bankalardan çekiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bayram öncesi harcamalarını yapabilmesi için maaşların erken ödenmesinin planladığı öğrenildi. Önceki yıllarda da bayram sonrası ödenmesi gereken maaşların, bayram öncesine çekildiğini belirten emekliler, bu bayram için de aynı uygulamaya gidilmesini bekliyor. Emekliler, "Bayram hazırlıklarımız için rahat alışveriş yapabilmemiz ancak maaşların ödenmesiyle mümkün olur. Yetkililerden erken maaş müjdesi bekliyoruz" şeklinde konuşturuyor.

Haberin Devamı

ESNAF DA ERKEN ÖDEME İSTİYOR

Emeklilere erken maaş ödenmesini isteyen kesimlerden biri de esnaf. "Daha önceki yıllarda emeklilere bayram öncesi maaş ödenmesi işlerimizi hareketlendirmişti. Bu Ramazan Bayramı'nda da emeklilere maaşları erken verilsin. Piyasaya doping etkisi yapar" şeklinde konuşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!