SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı yüzde 42.6

Güncelleme Tarihi:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı yüzde 42.6
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilerin merakla beklediği Kabine toplantısı sonrası, “Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum” dedi. Böylece zam oranı toplam yüzde 42.6’ya çıktı. En düşük emekli aylığı 10 bin lira oldu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de toplanan yeni yılın ilk Kabine Toplantısı’nın ardından ekonomiden terörle mücadeleye kadar çeşitli konularda özetle şunları söyledi:

“Bütçe imkânlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49.25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ayrılıklarında ise yüzde 37.57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimize yol açtığı rahatsızlıkları gördüğümüz için emeklerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42.6’ya yükseliyor.

Haberin Devamı

TEMMUZDA BÜTÜN EMEKLİLERE AYNI ORAN

Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklar. Yani Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları eşitlenecektir. Burayı özellikle altını çizerek ifade etmiş olduk. Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için maaş artış oranlarındaki dengesizlik giderilecektir.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı yüzde 42.6
Kabine dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan dün Beştepe’de Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko’yu da kabul etti.

200 MİLYAR LİRALIK EK KAYNAK

Ayrıca sosyal devlet ilkemiz gereği uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Ekonomi yönetimimiz Orta Vadeli Programda bu artışları öngörmüş, hazırlıklarını buna göre yapmışlardır. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağı da emeklilerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz.

Haberin Devamı

2024’Ü EMEKLİLER YILI İLAN EDİYORUZ

Kabinemizde bugün aldığımız bir kararla 2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek, onlara özel hizmetler sunacak yeni hizmetleri devreye almaktır. Sağlıktan ulaşıma, sosyal imkânlardan kültürel faaliyete geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.”

KUŞATMA SENARYOLARINI YIRTIP ATTIK

Bugünkü Kabine toplantımızda, son dönemde artan terör saldırılarını da tüm yönleriyle ele aldık. Türkiye’nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi, en çok bölgemizde bir ‘teröristan’ kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Hazımsızlığın ifadesi, kimi zaman ülkemiz içindeki aparatlarını harekete geçirerek, kimi zaman ülkemizi işgalci olarak suçlayarak, kimi zaman uluslararası arenada bizi sıkıştırmaya çalışarak, sosyal medya üzerinden yalan yanlış bilgiler yayarak, tetikçiliğini yaptırdıkları basın-yayın organlarını kullanarak, doğrudan canımızı acıtmaya yönelik hain terör eylemlerini destekleyerek gerçekleşmiştir. Ülkemizin Suriye’de ve Irak’ta gerçekleştirdiği sınır ötesi harekâtlar sayesinde hedefine ulaşamayan bu çabaların halen ısrarla ve inatla sürdürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Her ne kadar birileri anlamasa da biz, sınır ötesi operasyonlarımızla sadece güney sınırlarımızın huzur ve güvenliğini garanti altına almadık. Aynı zamanda ülkemizi bir terör koridoruyla kuşatma senaryolarını da yırtıp attık. Teröristlerin zulümleri sebebiyle göç edecek 3-4 milyon sığınmacının kendi topraklarında kalmasını temin ettik. Sınır ötesi operasyonlarımız Türkiye’yi düzensiz göç dalgası üzerinden iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Geçici sığınmacı statüsüyle, 620 binden fazla Suriyeli terörden kurtarılmış güvenli bölgelere geri dönmüştür.

Haberin Devamı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı yüzde 42.6

GERİYE DÖNÜŞ YOK

Sınırlarımız ötesindeki askeri mevcudiyetimiz, hem vatanımızın güvenliği hem vatandaşlarımızın huzur ve esenliği açısından hayati öneme sahiptir. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz. Türkiye, bölücü terör tehdidini ya kaynağında kurutacak ya da eskiden olduğu gibi terörle mücadeleyi sınırları içinde, şehirlerinin sokaklarında, mahallelerinde verecektir. Ülkemizin böyle bir felaketle karşı karşıya olmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Bu hakikatler dikkate alınmadan gündeme getirilen, ister iyi niyetli ister art niyetli olsun hiçbir teklifin ülkemize faydası, bizim nezdimizde de karşılığı yoktur. Sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı, bu bizim gündemimizde yoktur. Nasıl genişletileceğidir. Terör eylemlerinin kaynağı durumundaki Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgedeki harekâtlarımız sürecektir. 

Haberin Devamı

YENİ HAREKÂTLAR

Yapacağımız yeni harekâtlarla sadece şehitlerimizin dökülen kanlarının, yitirdiğimiz canların hesabını misliyle sormakla kalmayacak, geleceğimizi de güvence altına alacağız. Söz konusu terörle mücadele ülkemizin bekası, milletimizin huzuru ve güvenliği olduğunda, kimliği ne olursa olsun herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Üç-beş oy daha fazla alacağız diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta milletimize vereceklerdir.

CUMHURİYET TEREDDÜDÜ YOK

İstanbul Boğazı’nda TCG Anadolu gemimizin öncülüğünde 100 savaş gemimizin gerçekleştirdiği geçit töreni kimin Cumhuriyete ve Atatürk’ün mirasına sahip çıktığını, kimin de sadece istismarını yaptığını ortaya koymuştur.  Bir süredir gündemde tutulan tartışmalar bu hazımsızlığın halen geçmediğinin ispatıdır. Ülkemizde kimsenin Cumhuriyet’le ilgili bir tereddüdü yoktur. Kimsenin Cumhuriyetimizin banisiyle bir derdi yoktur.

Haberin Devamı

114 HEDEF VURULDU

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin kanlarını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık. Sadece son 5 günde Suriye ve Irak’taki terör unsurlarına düzenlenen hava harekâtlarımız neticesinde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. MİT, 12 Ocak’tan bugüne kadar terör örgütüne ait toplam 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir. Emniyet ve jandarma birimlerimizin operasyonlarında yılbaşından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi gözaltına alınmıştır. Cumartesi günü yaptığımız dar kapsamlı güvenlik toplantısında, sahadaki güncel durumu değerlendirdik. Güvenlik birimlerimize; yanında, yöresinde, arkasında, kim olduğuna bakmadan tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı yüzde 42.6

İLK TÜRK ASTRONOTA BAŞARILAR

Yarın gece saat 01.10’da uzaya uğurlayacağımız ilk Türk astronotumuzu büyüyen, güçlenen ve iddia sahibi Türkiye’nin yeni bir nişanesi olarak görüyoruz. Alper kardeşimizin özellikle bu yolculuğu milletimiz için, gençliğimiz için hayırlı olsun diyorum. Uluslararası uzay istasyonunda yürüteceği bilimsel çalışmalarda şimdiden kendisine başarılar diliyorum.

BAKMADAN GEÇME!