Söyleyin valiye oğlum öldü

Güncelleme Tarihi:

Söyleyin valiye oğlum öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 01:03

Öğrencilerinin önünde Yalova Valisi tarafından “Gören dilenci zanneder, ne biçim öğretmensin” diye azarlanan Halil Serkan Öz’ün kalp krizinden ölmesi ailesini ve meslektaşlarını isyan ettirdi. Vali Selim Cebiroğlu da “Çok üzgünüm” diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

YALOVA Valisi Selim Cebiroğlu, geçen hafta cuma günü Termal Fen Lisesi’nde gerçekleştirdiği ziyarette iddiaya göre kılık kıyafetinden dolayı Eğitim-Sen üyesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü (42) öğrencilerinin önünde, “Bu saç-sakal ne? Ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler seni dilenci zanner” diye azarlayarak sınıftan kovdu.

DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE KALP KRİZİ

Vali Cebiroğlu, okul idarecilerini de tersleyerek, öğretmenle ilgili soruşturma açılmasını istedi. Önceki akşam saatlerinde Eğitim-Sen Yalova Şubesi, Türk Eğitim Sen Yalova Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Yalova Şubesi ve Aktif Eğitim Sendikası üyeleri ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü’ düzenleyerek Vali Selim Cebiroğlu’nu protesto ettiler. Bir haftadır Vali Cebiroğlu ile yaşadığı diyaloğun etkisinde kalan Öz, yürüyüşte rahatsızlanınca Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Bursa’daki özel bir hastaneye sevk edilen Öz, yolda yaşamını yitirdi.

‘OĞLUM ÜZÜNTÜDEN KAHROLDU’

Eşinden boşandıktan sonra anne ve babası ile kalan Halil Serkan Öz’ün cenazesi dün, Merkez Camisi’nde kılınan namazın ardından Yalova Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Eğitimciler, valiyi yargıya şikâyet edeceklerini söyledi. Baba Kemal Öz ise acısını sitemkâr sözlerle ifade etti: “Oğluma doyamadan gitti. Siz söyleyin o Yalova Valisi’ne oğlum öldü. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu? Bir haftadır üzüntüden kahroldu. En son kalpten gitti.” Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de öğretmen Öz için Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.


İnce’den taziye

Haberin Devamı

CENAZEYE katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce kendisinin de fizik öğretmeni olduğunu hatırlatarak “Bu, sıradan bir kalp krizi değildir. Bu devlet eliyle işlenmiş bir cinayettir” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aileyi arayarak başsağlığı diledi.

Halil Serkan Öz’ün öğrencileri cenazede anne Güler Öz’e sarıldı.

VALİ: ÜZGÜNÜM

TARTIŞMALARIN odağında olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu gazetecilere öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Böyle değerli öğretmeni kaybetmenin üzüntüsünü duyuyorum” diyen Vali Cebiroğlu, “Çok üzgünüm. Allah’tan kendisine rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.

CEM YILMAZ’DAN TEPKİ

Kalbini ölesiye kırmak...

Haberin Devamı

ÜNLÜ komedyen Cem Yılmaz da Yalova Valisi Cebiroğlu’nu Twitter’dan eleştirdi. Yılmaz, şu mesajı attı: “Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak. Yazık oldu gitti öğretmencik. Daha büyük mevkilere gelesin Vali bey.”

BAKMADAN GEÇME!