Son dakika... Van ve Karabük'te okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Van ve Karabükte okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 09:10

Van'ın Başkale, Bahçesaray, Çatak ile Karabük'ün Safranbolu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Başkale, Bahçesaray, Çatak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmiştir” denildi.

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. 2 bin 400 rakımlı Türkiye’nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Başkale ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Başkale’de dün gece etkili olan kar yağışı sonrası 77 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, ilçede tüm okullarda bir gün eğitim öğretime ara verildi.

SAFRANBOLU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası eğitime 1 gün ara verildi.

Sabaha karşı başlayan ve etkili olmaya devam eden kar yağışı sonrası Safranbolu ilçe kaymakamlığı ilçe genelinde okulların bir gün tatil edildiği duyurdu.

Haberin Devamı

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Aralık 2021 Sali günü ilçemiz genelinde orgun ve yaygin egitim kurumlarına bir 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca yine aynı sebeplerle Kamu’da görev yapmakta olan hamile ve engelli çalışanlar da idari izinli sayılacaktır" ifadesinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!