Son dakika haber: Türkiye'den İsrail istihbaratına uyarı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haber: Türkiyeden İsrail istihbaratına uyarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2023 18:03

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre İsrail, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları yapmaya başladı. Habere göre, İsrail istihbarat birimlerinin Lübnan, Türkiye ve Katar'da Hamas üyelerini hedef alacağı iddia edildi. İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan bir programda "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini yıllar sürse bile öldürmeye kararlı oldukları" ifadelerini kullanmıştı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair uluslararası basında yer alan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığı ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağının bildirildiği belirtildi. Kaynaklar, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını ifade ederek, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

"BU YÖNDE ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINA DAİR HABERLER GEÇİYORDU"

Konuya ilişkin gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram "İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerinin hedef alınacağı haberler uluslararası medyada yer almıştı. Güvenlik kaynakları bunun ciddi sonuçlar doğuracağını söyledi" dedi.

CNN Türk muhabiri Serdar Er ise "Amerikan Wall Street Journal gazetesi İsrail Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerinin hedef alınacağını yazmıştı. İsrailli yeklilerin bu yönde yaptığı açıklamalar da olmuştu. Bu haberler ciddi tepki ile karşılanmıştı ama şimdi resmi bir uyarı yapıldığını görüyoruz. İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan bir kayıtta, "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlı olduklarını" belirtmişti. Bu yönde çalışmalar yapıldığına dair haberler geçiyordu. Operasyon sinyali verildi. İsrailli yetkilerinin yaptığı açıklama cevap Türkiye'den gecikmedi" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

"MİT VE TÜRKİYE'NİN BU KONUDA ŞAKASI YOK"

"İsrail akıl tutulması dediğim süreçten geçiyor" diyen Terör ve Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ sözlerini şöyle sürdürdü: Geçtiğimiz günlerde akıl tutulması diyeceğim cümle sarf edildi. Türkiye'nin baştan sonra tavrı belli. Biz insanlıktan yanayız. Baştan beri duruşumuz belli. İsrail en büyük taktiği; olduğundan güçlü göstermek kendini. İşin gerçeği bu mu? Uzaktan yakından ilgisi yok. Bugün dikkat edersen Gazze'de yaşanan hadiselerin başlangıcında istihbarat zafiyetinden bir dönem yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bunun sonuçları ağır olur diye açıklama yapar. Bu konuda kime operasyon yapıyorsun ne maksatla yapıyorsun bunun da cevabı yok. Neye göre operasyon yapacak, esas soru buradan başlamalı. İki ülke arasında herhangi bir alışveriş olmadan ahkam kesmek MOSSAD'ın boyunu aşar. Bu cümlelerin sahada karşılığı yok. MİT ve Türkiye'nin bu konuda şakası yok, ikaz da bunu gösteriyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!