Son dakika haberi: Suriye ve Kuzey Irak'a hava harekatı! MSB: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 01:15

Diyarbakır ve Malatya'daki üslerden kalkan savaş uçaklarının yanı sıra SİHA'ların destek verdiği Pençe Kılıç Hava Harekâtı ile Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvaları vuruldu. Millî Savunma Bakanlığı sitesinden bir savaş uçağı görseliyle yapılan bilgilendirmede, "Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor. Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda dün saat 23.45 sıralarında hava hareketliliği yaşandı. Üs komutanlığından art arda havalanan savaş uçakları, gecenin karanlığında Suriye ve Irak'ın kuzey bölgeleri istikametine yöneldi.

Aralıklarla yaklaşık 2 saat süresince uçak hareketliliği yaşandıktan sonra Millî Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına hava harekâtı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Son dakika haberi: Suriye ve Kuzey Iraka hava harekatı MSB: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor

HESAP ZAMANI

Millî Savunma Bakanlığından hava harekâtına ilişkin Twitter'dan yapılan ilk açıklamada, pistten havalanan bir savaş uçağının görseline de yer verilerek, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

SİHA'LAR DESTEK VERDİ

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen terör hedeflerinin vurulduğu hava harekâtında Diyarbakır dışında Malatya’dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

'TERÖR YUVALARI TAM İSABETLİ ATIŞLARLA YERLE BİR EDİLİYOR'

Millî Savunma Bakanlığı daha sonra harekata ilişkin ilk görüntüleri Twitter'dan paylaştı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!" ifadeleri kullanıldı. Paylaşılan görselde ise terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu görüldü.

PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI

Millî Savunma Bakanlığı tarafından Pençe Kılıç Hava Harekâtı olarak adlandırılan hava harekatıyla PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurlarının etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı. Yapılan açıklamada, "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKATI icra edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

"SÜLEYMANİYE, KANDİL VE SİNCAR VURULUYOR"

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş, harekatın detaylarını canlı yayında anlattı. Türkeş, "Geniş kapsamlı bir hava harekatının gerçekleştirildiği yönünde ilk bilgiler geliyor" diyerek şunları söyledi: Hangi unsurların katıldığıyla ilgili net bilgiler ortaya çıkacaktır. Türkiye'de 2 terör saldırısı olmuştu. Gözler Suriye'ye çevrilmişti. Son günlerde MSB dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. İstiklal Caddesi'nde hayatını kaybeden 6 vatandaşın fotoğrafını paylaşmıştı. İlk bilgilere göre Süleymaniye, Kandil, Sincar'ın vurulduğu bildirildi. Bugüne kadar 4 operasyon gerçekleştirilmişti. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtı. Derinlikler iki ülkede de ayrı olacaktır. Suriye'nin Kuzeyinde operasyon bölgelerine yakın bölgelerin vurulduğu bilgisi geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!