'Oltacılar' yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oltacılar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 06:56

İstanbul ve 8 ilde düzenlenen operasyonda, fishing (olta) yöntemiyle ünlülerin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek şantaj yapan çete çökertildi. Çetenin ünlü mağdurları arasında ünlü isimler var.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu 28 ünlü ismin mail ve sosyal medya hesaplarını hackleyerek para almaya çalışan 31 kişilik hacker ordusu yakalandı. Balçiçek Pamir, Neslişah Akkoçlar ve Seda Akgül’ün de hacklendiklerini söyleyerek şikayetçi oldukları bildirildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR!

Bazı ünlülerden yüklü miktarlarda para aldıkları belirlenen hacker çetesinden bir üyenin ünlü bir ismi hacklerken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı

Oltacılar yakalandı
Bazı ünlü isimler mailleri ve sosyal medya hesaplarının hacklenerek kendilerinden yüklü miktarda para istendiği şikayetleri ile İstanbul Siber Şube Müdürlüğü’ne başvurdu.

Haberin Devamı

Ekipler, başvurular üzerine çalışma yaparken Tamer Karadağlı’nın da Instagram hesabı hacklendi. Karadağlı da şikayetçi oldu.

Siber Şube ekipleri, hackleme yapan kişilerin 8 kente yayılmış hacker ordusu olduğunu belirledi. Hacker çetesi, ünlülerin mail adreslerine kendileriyle ilgili basında haber yer almış algısı oluşturan mail atıyordu. Mailin açılmasıyla birlikte virüs bilgisayara ya da kullanılan cihaza giriyordu. Çete buradan bilgisayar kullanıcısının bütün bilgilerini alıyordu.

28 ÜNLÜ İSMİ HACKLEMİŞLER!

Çete, maillerde gizli kalması gereken görüntü ya da fotoğraflar karşılığında yüklü miktarda para istiyordu. Ya da ele geçen sosyal medya hesabının geri verilmesi karşılığında para talep ediliyordu. Çetenin bu şekilde 28 ünlü ismi hacklediği anlaşıldı. Hacklenen bazı ünlü isimlerin çeteye yüklü miktarlarda para verdiği iddialar arasında.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan tespitlerin ardından dün sabah erken saatlerde İstanbul merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. Birbirleriyle organize şekilde hareket eden 31 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda yüklü miktarda para ve dijital malzemeler ele geçti. Operasyon sırasında gözaltına alınan bir hackerin ünlü bir ismi hacklerken suçüstü yakalandığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında hacklendikleri medyaya yansıyan Aleyna Tilki, Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Seda Akgül, Neslişah Alkoçlar, Onur Akay ve Oktay Kaynarca’nın da çetenin kurbanı olup olmadıkları ile ilgili çeteden ele geçen bilgisayarların incelenmesiyle netleşeceği belirtildi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!