Son dakika... Meteoroloji'den kırmızı uyarı! Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2021 13:30

Meteoroloji'nin kırmızı kodlu uyarısının ardından Antalya'da fırtına ve kuvvetli yağış etkili oluyor. Kepez ilçesinde çatılar uçarken otomobillerde hasar meydana geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ve CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, Antalya'dan canlı yayın yaparken kuvvetli fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Prof. Dr. Şen, "Ayakta durmanın bile zor olduğu bir ortamdayız, yağmur ve fırtına gittikçe artıyor" ifadelerini kullandı. DHA muhabiri Aslı Duran ise kent merkezinde araçların yolda kaldığına şahit olduklarını belirtti. Antalya'daki fırtına ve yağışın etkisini daha da artırması bekleniyor. Şiddetli yağış ve fırtına, hava trafiğini de etkiledi. Bugün Antalya Havalimanı’na inemeyen 3 uçak, yakındaki başka havalimanlarına yönlendirildi. İşte bölgedeki son durum...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa ve Uşak çevreleri ile gece saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey ilçelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2) şeklinde olması bekleniyor.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Yağışların Batı Akdeniz'in 1300m ve üzeri kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Meteoroloji beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İzmir, Aydın ve Muğla'ya sarı, Burdur ve Antalya'ya turuncu, Antalya'nın Finike, Kumluca ve Kemer ilçelerine kırmızı kodlu uyarıda bulundu.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

3 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Meteoroloji tarafından bugün için 'kırmızı kod' uyarısı verilen Antalya'nın Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde, 30 Aralık günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince beklenen yoğun yağış nedeniyle ilçemizde 30 Aralık günü 1 gün süreyle eğitime ara verilecektir" dedi. Finike Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre beklenen yoğun yağışlardan dolayı Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 30 Aralık 2021 Perşembe günü ilçemizde okullara ara verilmiştir" denildi. 'Kırmızı kod' uyarısı verilen üçüncü ilçe Kemer'de de bugün eğitime ara verildiği kaydedildi.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Antalya Valiliği'nin sitesinden de paylaşılan uyarılarda, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DHA Muhabiri Aslı Duran Antalya’daki şiddetli yağışla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

Konyaaltı Sahili’ndeyiz, dev dalgalara şahit olduk. Deniz çamura dönmüş vaziyette, zaman zaman kıyıya dalgalar vuruyor. Ayakta bile zor duruyoruz. Evet görüyorsunuz ıslandık. Kent merkezinde turuncu uyarı yapılmıştı. Finike, Kemer ve Kumluca için ise kırmızı kodlu uyarı yapılmıştı. Şehir merkezine 115 kg yağış düştü. Kent merkezinde araçların yolda kaldığına şahit olduk. Kırmızı kod verilen ilçelerde eğitime ara verildi.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

PROF. DR. ORHAN ŞEN VE TUGAY SADAY'IN CANLI YAYINDA ZOR ANLARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ve CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday fırtına ve kuvvetli yağışın etkili olduğu Antalya'dan canlı yayın yaparken zor anlar yaşadı. Prof. Dr. Şen ve Tugay Saday yayın sırasında ayakta durmakta zorlandı.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Prof. Dr. Şen, "Antalya Konyaaltı sahilindeyiz, burada fırtına şiddetli şekilde etkisini sürdürüyor. Dev dalgalar sahili dövüyor. Yarım saat önce Antalya merkezdeydik. Antalya merkezde fırtınanın şiddeti daha düşüktü ama saatler ilerledikçe fırtınanın şiddeti artıyor. Fırtına tahminleri de yapıldığı için sahildeki küçük ağaçlara sökülmemesi için ekstra önlem alındı. Sahilde kimse yok, fırtına da rüzgar da yağmur da şiddetini arttırarak devam ediyor" dedi.

ETKİSİNİ DAHA DA ARTIRACAK

Şen, "Sabah 6'ya kadar Antalya'ya 140 kg metrekareye yağış düşmüş vaziyette. Ayakta durmanın bile zor olduğu bir ortamdayız ve yağmur ve fırtına gittikçe artıyor. Kemer tarafında daha da artacak öğleden sonra. Büyük ihtimalle metrekareye 200 kg üzerinde yağış düşmesi bekleniyor, fırtına da artacak. 1000 metrenin üstündeki seviyelerde çok kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Dikkat edilmesi gereken bir gündeyiz. Yüksek kesimlerde çok yoğun bir kar beklentisi var. Kemer'in Finike'nin üst kesimlerinde dağlarda 1300 metrenin yukarısında... Burada sıcaklık 15 derece ama 1000 derece yukarda 0 dereceye düşüyor. Oralarda ulaşım sorunu varsa şimdiden çözülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'SON 15 YILIN EKSTREM DEĞERLERİ'

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Balkanlar üzerinden önce Trakya'yı etkileyen yağışlı hava kütlesi, bugünden itibaren Akdeniz'e indi. Şiddetli yağışlar gün boyu aralıklarla devam ederek, cuma öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Kuvvetli yağışla birlikte şiddetli rüzgar da etkili olacak. Saatte 90 kilometreye kadar ulaşmasını bekliyoruz. Tahmin modellerimiz son 15 yılın ekstrem değerlerin yaşanabileceğini gösteriyor. Beklenen hadiseler, sıradan değil. O yüzden çok nadir kullandığımız kırmızı kod uyarısını Kemer, Finike ve Kumluca için verdik. Şehir merkezi için de turuncu kod uyarısı verdik. Turuncu kodda yaşanan hadiseler, hayatı olumsuz etkileyebilir."

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Gültekin, aşırı yağış ve fırtınanın 31 Aralık Cuma günü saat 13.00'te sona ermesinin beklendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi
KENT MERKEZİNE 122 KİLOGRAM YAĞIŞ

Antalya'da kuvvetli yağış, dün akşamdan bu yana sürüyor. Kentte Döşemealtı'na 122,1, Kepez'e 119,98, kent merkezine 115,2, Havalimanı'na 86 kilogram yağış düştü. Öte yandan kırmızı kodla uyarılan ve yağışın öğle saatlerine doğru etkisini artırması beklenen Kemer'e 60,9, Kumluca'ya 46,46, Finike'ye 44,7 kilogram yağmur yağdı.

Yağışın en etkili olduğu noktalardan Konyaaltı'nın Hurma ve Sarısu mahallelerinde yollarda su birikintileri oluştu. Bazı noktalarda kaldırımlar suyun yüksekliğinden gözükmedi. Bazı araçlar ise yollarda kaldı. Su birikintilerine Konyaaltı Belediyesi'ne ait kepçe müdahale etti. Diğer yandan su giderlerinde biriken çöpleri ise belediye işçileri temizledi. Yağmur bulutları nedeniyle gökyüzü siyaha büründü.

UZMANLAR SİMÜLASYON PAYLAŞTI

Antalya'nın batı ilçelerinde sahil kesimlere şiddetli yağmur, yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı tahminleriyle ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Barış Önol, hazırladığı bir simülasyonu paylaştı. Doç. Dr. Önol, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, hazırladığı simülasyona göre 3 günlük toplam yağış tahminlerinin Antalya'da uç değerleri gösterdiğini belirterek, özellikle bugün için dikkat edilmesini istedi. Doç. Dr. Önol, Beydağları'nda 2 metrenin üzerinde kar birikimi oluşacağını da dile getirdi.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in paylaştığı uydu görüntülerinde de yine batı ilçeleri için şiddetli yağış uyarısında bulunuldu. Sosyal medyadan uyaran Ökten, Antalya'nın batısında 300 mm yağış beklendiğini belirterek "Lütfen tedbir alın. Ayrıca gece fırtına bekleniyor. Afet riski var" dedi. Ökten, Antalya'nın yüksek kesimlerinin çok kar alacağını aktararak, kar kalınlığının 2,4 metreye ulaştığını ifade etti. Semih ERSÖZLER- İbrahim LALELİ- Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

KEMER'DE YAĞIŞ BAŞLADI

Antalya'da 'kırmızı kod' ile uyarılan Kemer'de, öğle saatlerinde yağış etkisini göstermeye başladı. 2018 yılındaki şiddetli yağışta üniversite öğrencisi Kader Buse Acar'ın kaybolduğu Ağva Deresi'nin üst kısımlarında, Devlet Su İşleri'nce temizlik yapılarak önlem alındı. Derenin üst kısmında ise taşkınlara karşı doldurmalar ve setler oluşturuldu. Yazın binlerce turistin turla gelerek doğanın keyfini çıkardığı Kemer'in Kuzdere Mahallesi'ndeki Kesme Boğazı, yağmur suları nedeniyle çamura döndü.

Kemer'e bağlı Arslanbucak Mahallesi'nde sokak hayvanları da sağanaktan etkilendi. Yağışta kedi ve köpeğin, otobüs durağında beklediği görüldü.

OVACIK BÖLGESİNDE 243,5 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Öte yandan Antalya'da meydana gelen yağışlar sonrasında son 24 saatte metrekareye en fazla Kemer ilçesine bağlı Ovacık bölgesinde 243,5 kg yağışın düştüğü bildirildi.

Antalya Valiliğinden yağışlarla ilgili yapılan açıklamada, "İlimizde meydana gelen yağışlar sonrasında saat 18.00 itibariyle son 24 saatte metrekareye en fazla Kemer Ovacık bölgesinde 243,5 kg yağış düşmüş olup diğer bölgelere düşen yağış miktarı; Konyaaltı 185,6 kg, Döşemealtı 184,4 kg, Kepez 152,5 kg, Döşemealtı /Karain 131,7 kg, Muratpaşa 136,7 kg, Kemer 120 kg, Kumluca/Akdağ 123 kg, Kumluca 89,4 kg, Finike 74,5 kg." denildi.

Açıklamanın devamında, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan meteorolojik bilgilere göre, bölgemizde devam edecek kuvvetli yağışların gece boyunca süreceği ve yarın öğlen saatlerine kadar etkisinin azalarak devam etmesi beklenmektedir. Ayrıca 30.12.2021 saat 06.00 ile 17.25 arasında 112 Acil Çağrı Merkezi müdürlüğümüze; otel su baskını 3 adet, okul su baskını 4 adet, iş yeri su baskını 14 adet, konut su baskını 29 adet, karayoluna kaya düşmesi 4 adet, araçta mahsur kalma 2 adet, yolda mahsur kalma 3 adet, ağaç devrilmesi 2 adet, yıldırım düşmesi 2 adet, elektrik direği devrilmesi 1 adet olmak üzere toplam 64 adet çağrı gelmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi
BÜYÜKŞEHİR, SEFERBER OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde dün geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle yaşanan olumsuzluklara tüm birimleriyle müdahale etti. Fırtına ve sağanak sonucu bazı ağaçlar devrildi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri devrilen ve dalları kırılan ağaçlara kısa sürede müdahale etti. Devrilen ağaçlar can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaması için kaldırıldı.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

ASAT Genel Müdürlüğü gün boyu fırtına nedeniyle kopan yaprak ve atıklar nedeniyle tıkanan mazgalları temizleyerek, giderleri açtı. İş makineleri de taşkın olasılığı bulunan derelerde temizlik yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri 32 su baskınına müdahale etti. Su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinden tahliye işlemleri gerçekleştirildi.

KEMER OVACIK'A 236 KİLO YAĞIŞ

Son 24 saatte metrekareye düşen yağmur miktkarı, Kemer Ovacık'ta 236 kiloya ulaştı. Yağış ve rüzgarın gece boyunca Antalya'nın batı ilçelerinde (Konyaaltı, Kemer, Finike ve Kumluca) etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

DSİ'DEN ÖNLEM

Yağış öncesinde önlem aldıklarını söyleyen Devlet Su İşleri 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, “Bugün meteorolojinin verdiği uyarı doğrultusunda önlemlerimizi aldık. Biz 2 aydır kış öncesi hazırlıklarımızı tamamladık. Özellikle vatandaşlarımızın rahatsız oldukları Kemer Ağva Çayı'nda yaklaşık 350 bin metreküp malzemeyi yayarak taşkın öncesi önlem aldık. Antalya'da Boğaçayı Deresi'nden başlayarak, Göynük Çayı, Ağva Çayı, Kumluca ve Finike'ye doğru devam edeceğiz. Ekiplerimiz çalışmalarını yaptı. Amacımız insanımızın, tarımsal alanlarımızın taşkından etkilenmemesi" dedi.

'TAŞKIN GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ZARARLAR GETİRİR'

Beklenen yağış miktarının yüksek olduğunu belirten Coşkun, “Bakanlığımız kış aylarında çalışılmayan bölgelerdeki iş makineleriyle Antalya'mıza destek olacak. İş makinelerimizle belli noktalarda önlemler aldık. İnşallah bu afeti kazasız, belasız atlarız. Yağışların şiddetli olduğu Kemer, Finike ve Kumluca'daki büyük çaylarda şu an için bir sıkıntı yok fakat meteoroloji yağış miktarının 300'e kadar ulaşabileceğini söyledi. Bu önemli bir rakam. Dünyanın farklı yerlerinde de taşkınlar oluyor. Barajlarımızın da suya ihtiyacı var fakat şiddetli taşkın geri dönüşü olmayacak zararlar getirir. Umarım kazasız, belasız atlatacağız" diye konuştu.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aşırı yağış ve fırtına nedeniyle Antalya’nın Finike, Kemer ve Kumluca ilçelerine ‘kırmızı kod’ uyarısı yaparken, merkeze de uyarı yapmıştı. Dün gece saatlerinde etkisini arttıran şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Kepez ilçesi Emek Mahallesi 2184 Sokak’taki 3 katlı bir binanın çatısının duvarı uçtu. Duvarda bulunan tuğla, beton ve mermer parçalarının uçması ile 4 araçta maddi zarar meydana geldi. Binanın bahçesi ise adeta savaş alanına döndü. Olayda binanın duvarındaki bazı klima motorlarının da yerinden koptuğu gözlemlendi. Sabah gördükleri karşısında adeta hayatlarının şokunu yaşayan bina sakinleri ise gördüklerine inanmakta güçlük geçti.

"DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Penceren gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşayan Nurgül Kılıç, “Saat 05.00 sıralarında bir gürüldü ile uyandım. Deprem olduğunu düşündüm. Benim de tam camımım önünde oldu. Sonra balkona koştum bir baktım, balkon göçtü sandım. Komşulara haber verdim. Çatıda bir bölge uçmuş neresi bilmiyorum” sözlerine yer verdi.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi
"ŞUAN EN AZ 20-30 BİN TL ZARARIM VAR"

Abdurrahman Öztürk ise ”Gece bir gürültü geldi, şimşek düştü sandık. Bizim aracın alarmı çaldı. Pencereden bakınca bir şey göremedim. Aşağı indik aracın bu halini gördüm. Çatı göçmüş. Çatı araçların üzerine düşmüş. Polise haber verdik. Tutanak tutuldu. 4 araçta hasar var. Beyaz araç bana ait. Şuan en az 20-30 bin TL zararım var. Kaput göçmüş, motor zarar görmüş. Böyle bir şey beklemiyorduk. Nasıl oldu biz de anlamadık. Kırmızı uyarı vardı ama çatının göçeceğini bilemedik. İyi ki gece oldu. Burada bir insan olduğunu düşünür müsünüz?” dedi.

BOĞAÇAY TAŞTI, KÖPRÜ ULAŞIMA KAPANDI

Yüksek kesimlere fazla yağış uyarısı sonrası dağlardan gelen sular nedeniyle Konyaaltı ilçesinde Hurma- Çakırlar Yolu'nu birbirine bağlayan köprü, derenin debisi yükseldi. Konyaltı İlçe Jandarma ekipleri ve Konyaaltı Belediyesi görevlileri suyun risk oluşturacağı noktaya ulaşmasının ardından yolu kepçelerle getirilen toprakla ulaşıma kapattı. Yolun her iki tarafını kullanan sürücüler ise köprünün kapatıldığını görünce başka noktalara yönlendirildi.

Son dakika... Meteorolojiden kırmızı uyarı Bir bölge alarmda: Aşırı yağış geliyor... Okullar tatil edildi
219 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, son 24 saatteki yağışlar ve maksimum rüzgar değerlerini paylaştı. Buna göre; Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi'ne metrekareye 219.8 kilogram, Korkuteli ilçesine 197, Döşemealtı ilçesine ise 176 kilogram yağış düştü. Fırtınanın saatteki hızı ise Kemer Sığlık Feneri'nde 140, Antalya Körfezi'nde 90, Finike ilçesinde 84 kilometreye ulaştı.

Meteoroloji tarafından 'kırmızı kod' ile uyarılan Kemer ve Kumluca ilçelerinde yağış etkisini göstermeye devam ediyor. Kemer ilçesine bağlı turizm merkezlerinden Çıralı'nın girişindeki köprü, derede biriken yağmur sularının yükselmesi nedeniyle su altında kaldı. Kumluca ilçesine bağlı Olimpos girişindeki Yazır Deresi de taştı. Derenin taşmasından dolayı Olimpos'a girişin yapıldığı yol, sular altında kalırken, güvenlik nedeniyle D400- Olimpos bağlantı yolu da trafiğe çift taraflı kapatıldı.

UÇAKLAR HAVALİMANINA İNEMEDİ

Antalya’daki şiddetli yağış ve fırtına, hava trafiğini de etkiledi. Bugün Antalya Havalimanı’na inemeyen 3 uçak, yakındaki başka havalimanlarına yönlendirildi. Antalya Havalimanı’ndan edinilen bilgiye göre, 2'si İstanbul, 1'i yurt dışından gelen 3 uçaktan 2'si Adana Havalimanı’na; 1'i de Bodrum Havalimanı’na yönlendirildi. Gün içinde 3 uçak da havalimanı bölgesinde havanın düzelmesiyle yeniden Antalya’ya gelerek iniş yaptı.

O OKULUN BAHÇESİ YİNE GÖLE DÖNDÜ

Öte yandan Döşemealtı ilçesindeki Yeniköy İlköğretim Ortaokulu'nun bahçesi, aşırı yağış nedeniyle göle döndü. Sağanakla güne uyanan bazı veliler, çocuklarını okula göndermedi. Okul idaresi de yağmurun şiddetini artırması üzerine okula gelen çocukları evlerine gönderdi.

7 Aralık'taki sağanakta da benzer görüntüler ortaya çıkmış, okul bahçesi göle dönmüştü.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile gece saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey ilçelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

EDİRNE °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah batı kesimleri ile gece saatlerinde kuzey ilçeleri yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif yağmurlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Uşak, Denizli ve Manisa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgârın; Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 18°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 13°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 11°C
Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli, Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2), 1300-1400 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, zamanla kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 15°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; merkezde, zamanla batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2, yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak 300 kg/m2) bekleniyor.

HATAY °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların başta güney çevreleri olmak üzere yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 9°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 10°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

KONYA °C, 9°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

YOZGAT °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis, yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 13°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DÜZCE °C, 19°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KASTAMONU °C, 9°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

ÇORUM °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 17°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 14°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 1°C
Parçalı bulutlu

KARS °C, -5°C
Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 2°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 9°C
Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 9°C
Parçalı bulutlu

SİİRT °C, 8°C
Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!