Son dakika: Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem! Deprem uzmanı Tüysüz: Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzeri depremler olabilir

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 10:58

Malatya'nın Doğanşehir İlçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bu artçı bir depremdir. Bunların yaşanabileceğini biliyoruz. Bu artçılar devam edebilir. Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzerini geçen depremler olmasını bekliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10:48'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 13.9 km olarak duyuruldu. Depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Son dakika: Malatyada 4.5 büyüklüğünde deprem Deprem uzmanı Tüysüz: Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzeri depremler olabilir

4.5 büyüklüğündeki depremin ardından CNN TÜRK ekranlarına bağlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz’ün açıklamaları şu şekilde:

Bu deprem bizim pasifik ateş çemberi diye adlandırdığımız bölgede meydana geldi. Dünyadaki en büyük depremleri üretmiştir ve halen de üretmeye devam etmektedir. Dünyada bilinen 9 üzerindeki deprem de bu çemberde meydana gelmiştir.

Haberin Devamı

"ARADAN 20 YIL GEÇSE BİLE ARTÇI OLMASI MÜMKÜN"

Haberin Devamı

Bu artçı bir depremdir. Bunların yaşanabileceğini biliyoruz. Bu artçılar devam edebilir. Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzerini geçen depremler olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Düzce’de deprem oldu. Düzce’deki deprem bile 1999 depreminin artçısıydı. Aradan 20 yıl geçse bile artçı deprem olması mümkün.

6 Şubat depremleri hattında meydana geliyorsa buna artçı diyoruz. Çok farklı bir noktadaysa farklı bir deprem diyoruz. En az bir yıl daha devam edecek artçılar, azalacak ve küçülecek.

“6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN OLDUĞU HATTA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİSİ YOK”

6 Şubat depremlerinde Adıyaman Çelikhan’dan başlayan Hatay’a uzanan hat boyunca ve Göksun’dan Malatya’ya kadar olan bölümde iki büyük deprem gerçekleşti. Sabah 7.8 ve öğleden sonra da 7.6 depremleri oldu. Bu hat üzerinde böyle büyüklükte bir deprem beklemeyiz. Ne Hatay’da ne Adıyaman’da bu büyüklükte bir beklentimiz yok. Bu hat boyunca ama artçılar olabilir. 6 Şubat depremi bütün Doğu ve Anadolu’yu etkiledi. Oralarda farklı depremler olabilir. Bu şaşırtıcı değil.

Haberin Devamı

Son dakika: Malatyada 4.5 büyüklüğünde deprem Deprem uzmanı Tüysüz: Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzeri depremler olabilir

ADIYAMAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Saat 10.48’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sadece Malatya’da değil, çevre illerde de hissedildi. Adıyaman merkez ve birçok ilçesinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar binadan dışarı çıktı. Deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!