Son dakika... Kocaeli'de TMO silosunda patlama: 3'ü ağır 12 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 14:51

Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda patlama meydana geldi. Patlama tüm kentte hissedilirken bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, patlamada 12 kişinin yaralandığını, 3 kişinin entübe edildiğini açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise patlamayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. TMO'dan yapılan açıklamada, "Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir" denildi. Öte yandan patlama anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.35 sıralarında Derince Limanı'nda bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO) silosunda meydana geldi. TMO silosundaki patlama tüm kentten hissedildi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi. 

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

PATLAMADA 3'Ü AĞIR 12 YARALANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, patlamada yaralanan 12 kişiden 3’ünün entübe edildiğini açıkladı. Büyükakın, "Aldığımız bilgilere göre toz sıkışmasından kaynaklı olduğunu öğrendik. Hububat yüklenirken boşaltılırken toz sıkışması durumu olabildiğini bunun da zaman zaman patlama olabileceğini ifade ettiler. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapacak, daha teknik bilgiler onlar tarafından verilecek. 12 yaralı arkadaşımız var, 3'ü entübe. Diğerlerinin durumu iyi. Sağlık çalışanlarımız gerekenleri yapıyorlar. Alanda yeni bir toz sıkışmasından dolayı patlama riski olmadığını düşünüyoruz. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Toplam 60 tane silo var. 13 tanesinde yıkım olduğu söyleniyor. Bir ihmal varsa gereken yapılır" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli'deki TMO silosundaki patlamayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kocaeli Derince’de Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait siloda meydana gelen patlama ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır.

Elim hadisede yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

BAKAN KOCA: 3 YARALI YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada yaralanan 12 kişinin sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi deposunda meydana gelen patlamadan 12 kişi etkilenmiş olup, 3’ü yoğun bakımda entübe durumdadır. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

TMO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TMO'dan yapılan açıklamada, "Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir" denildi.

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

VALİ YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait silolarda yaşanan patlamanın ardından bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, incelemelerde bulundu. Bağcı'ya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal eşlik etti.

'OLAYIN SEBEBİ KONUSUNDA TEKNİK İNCELEME YAPILACAK'

İncelemelerin ardından açıklama yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bugün saat 14.45 sularında Derince ilçemiz Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında, ilk değerlendirmemize göre, buğday tozu sıkışması sonucu kıvılcım almasını değerlendirdiğimiz bir patlama ve ardından yangın oluşmuştur. Olay öğrenilir öğrenilmez bölgeye tüm ekiplerimiz seferber edilmiş ve akabinde bizzat ilin valisi olarak olay mahaline geldim. Burada tüm ekiplerimizle beraber yaralılarımızı kurtardık ve süratli bir şekilde sağlık kuruluşlarına sevklerini sağladık. Şu an için tüm inceleme, araştırma, olayın nasıl olduğu, sebebi konusunda da gerekli teknik inceleme ve araştırmalar yapılacak. Bu inceleme ve araştırmadan sonra kesin neticeyle ilgili de ayrıca sizlere bilgi verilecektir" diye konuştu.

'3 KARDEŞİMİZİN DURUMU BİRAZ DAHA AĞIR'

Patlamada yaralananların durumu hakkında da bilgi veren Vali Yavuz, "Bu patlama sonucunda 12 kardeşimiz yaralanmıştır. Şu an için 3 kardeşimizin durumu biraz daha ağır olmakla birlikte diğer 9 kardeşimizin sağlık durumu daha iyidir. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bugün de yine Tarım Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Bağcı ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüzle beraber bir kez daha teknik ekiplerden gerekli bilgileri aldık. Konu her yönüyle inceleniyor ve araştırılıyor. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

'60 SİLOMUZUN 13'ÜNDE HASAR TESPİT ETTİK'

Basın mensuplarının tahıl koridoruyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Vali Yavuz, "Bu konu çok farklı bir konu, tahıl koridoru biliyorsunuz. Tahıl koridoru konusu, Sayın Cumhurbaşkanımızın lider diplomatik girişimleriyle Rusya, Ukrayna arasında ve Birleşmiş Milletler'in de katkılarıyla yapılan bir anlaşma neticesinde devam eden bir süreçtir. Bu sürecin Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın takibiyle inşallah anlaşmayla sonuçlanmasını ümit ediyoruz. Şu anda bizim burada 60 silomuz var. 13'ünde hasar olduğunu tespit ettik. Biraz önce ifade ettiğim gibi incelemelerimiz, araştırmalarımız halen devam ediyor" dedi. orlar."

Haberin Devamı

"GÖÇÜK ALTINDA KALAN 1 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Bugün, saat 14.50 sıralarında, liman bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda meydana gelen yangına; AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Patlama sonucunda göçük altında kalan 1 vatandaşımız kurtarılmıştır" ifadelerine yer verildi.

BAKANLIK: GEMİLERDE OLUMSUZ DURUM YAŞANMADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silolarında meydana gelen patlamada limanda bulunan gemilerde olumsuz bir durumun yaşanmadığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. İstanbul Kuruçeşme'de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemi'miz ve Tuzla'da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. TMO silolarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

DERİNCE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

CNN TÜRK yayınına bağlanan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, "14.40'ta büyük bir gürültüyle deprem oluyor diye endişelendik, sonra patlama olduğunu öğrendik. Patlamanın sebebini bilemiyoruz, şu an arkadaşlar boşaltma harekatıyla ilgili çalışıyorlar. Tahliyeden kastımız patlayan ürünün altında kalan var mı, o da önemli. Ben 4 yaralı gördüm, ayakta gittiler, çok ciddi değildi. Ayakta, gayet sağlıklılardı. Ben 1 kilometre uzaktaydım, hissedince hemen olay yerine geldim. Gölcük'ten de hissedildi. Olay tamamen 25 metrelik bir alan içerisinde vuku buldu. Olay ciddi ama lokal olarak. Buğday kepçelerle boşaltılıyor, altında biri var mı yok mu ona bakılıyor. 40'a yakın silo var burada, onların 2 tanesi patladı. Buradaki tozdan korunmak için çalışan arkadaşlar maske takıyor. Patlamanın tam hizasına gelen bazı camlarda patlama meydana gelmiş." dedi. 

Haberin Devamı

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosundaki patlama patlama anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

 

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı


Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

Son dakika... Kocaelide TMO silosunda patlama: 3ü ağır 12 yaralı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!