Son dakika... Hatay'da 13. günde mucize kurtuluş: 2 kişi daha enkazdan çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2023 11:42

Hatay'ın Antakya ilçesinde, General Şükrü Kanatlı Mahallesi'ndeki apartman enkazından, 296’ncı saatte, 1'i çocuk 3 kişi sağ çıkarıldı. Ancak enkazdan kurtarılan çocuk ambulansta hayatını kaybetti. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "296’ıncı saatte, yeni kurtarılan 40 yaşlarındaki depremzede kadın hastamızın bilinci açık" dedi. Koca, "İkinci depremzede hastamız erkek, 49 yaşında, bilinci açık. İlk tıbbi müdahalesi Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan kurtarma ekiplerinin kurtarılan depremzede ile enkaz altında ilk teması kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 13. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 296. saatte Hatay'dan inanılmaz kurtuluş haberi geldi.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki Kanatlı Apartmanı'nın enkazından Suriye uyruklu Semir Muhammed Accar, bir çocuk ve bir kadın enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

ÇOCUK AMBULANSTA HAYATINI KAYBETTİ

Ancak enkazdan çıkarılan çocuk, ambulansta hayatını kaybetti. Kurtarılan 2 kişi ise tedavi altına alındı.

Arama kurtarma ekiplerinin Semir Muhammed Accar ile enkaz altında ilk teması cep telefonu kameralarına yansıdı. Accar'ın enkaz altında kalan diğer kişilerle ilgili ekiplere bilgi vermeye çalıştığı görüldü.

Son dakika... Hatayda 13. günde mucize kurtuluş: 2 kişi daha enkazdan çıkarıldı

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: HASTALARIMIZIN BİLİNCİ AÇIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Enkaz altından 296’ıncı saatte, yeni kurtarılan 40 yaşlarındaki depremzede kadın hastamızın bilinci açık. Sahra Hastanemizde ilk tıbbi müdahalesi yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, bir sonraki paylaşımında ise "Enkaz altından 296’ncı saatte, yeni kurtarılan ikinci depremzede hastamız erkek, 49 yaşında, bilinci açık. İlk tıbbi müdahalesi Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılıyor" dedi.

 

'ÖNCE SESİ DUYDUK SONRA CANLI ÇIKARDIK'

Hatay'da Kanatlı Apartmanı’nın enkazından 2 kişinin sağ çıkarıldığı çalışmalarda görev alan Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı arama kurtarma ekibinin kaptanı Erlan Musuraliev, "Ayın 7'sinde Türkiye'ye geldik. Önce Kahramanmaraş'ta çalıştık. 2 gün önce de Hatay'a gelip çalışmaya başladık. Bu sabah saat 08.00'den beri bu enkazda görev yapıyoruz. Kepçeyle, kazmayla çalışıyoruz. İlk olarak bir erkek sesi duyduk. Yaptığımız çalışmalarda canlı vatandaşları çıkardık. Çıkardığımız adam bize 5 kişi olduklarını belirtip, 'Çocuklarım da var' dedi. Başka da bir şey söylemedi. Kendisinin durumunun nasıl olduğunu öğrendikten sonra, enkazdan 2 kişiyi daha çıkardık. Enkazda başka canlı olup olmadığını bulmak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Hatayda 13. günde mucize kurtuluş: 2 kişi daha enkazdan çıkarıldı

MUSTAFA VE MEHMET BÖYLE KURTULDU

Sağlık teknisyeni Mustafa Avcı ve Mehmet Ali Şakiroğulları depremde Hatay’daki Akademi Hastanesi’nin enkazında kaldı. Tam 12 gün sonra sağ çıkarılan Avcı ve Şakiroğulları’nın toprak, çiçek ve böcek yiyerek hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Son dakika... Hatayda 13. günde mucize kurtuluş: 2 kişi daha enkazdan çıkarıldı

Hatay’da sınıf öğretmenliği yapan Bilge Avcı ve sağlık teknisyeni Mustafa Avcı (34) 2.5 yıl önce evlendiler. 9 aylık hamile olan Bilge Avcı, kızı Almila’yı Hatay’daki Akademi Hastanesi’nde 6 Şubat’ın ilk saatinde dünyaya getirdi. Mustafa Avcı, eşinin pansumanı için gece 04.00 sıralarında odadan çıktı. Hastanenin alt katındaki kantinden su almaya giden Mustafa Avcı, burada depreme yakalandı. Hastanenin ilk katları çökmüş üst katlar hâlâ ayaktaydı. Anne ve bebek diğer birçok hasta gibi yara almadan hastaneden tahliye edildi. Ancak Mustafa Avcı hiçbir yerde yoktu. Mustafa Avcı, 12 gün sonra 261’inci saatte yanında Mehmet Ali Şakiroğlu ile birlikte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Avcı, telefondaki yakınına “Ailem enkazdan çıktı mı?” diye sordu. ‘Herkesin iyi olduğu’ yönünde alınan cevap üzerine sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.

Haberin Devamı

Avcı, sahra hastanesindeki müdahale sonrası Mersin’e sevk edildi. Ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne getirilen Avcı tedaviye alındı. Sağlık durumu iyi olan Avcı, “Çok ağrılarım var, ne olduğunu hatırlamıyorum, çok yorgunum” dedi.

AİLESİNE KAVUŞTU

Hastanede eşine ve bebeğine kavuşan Mustafa Avcı, “Tekrardan gün yüzüne çıkacağıma inanmıyordum. Allah herkesten razı olsun, herkes çok ilgilendi. Çok mutluyum, yeniden doğmuş gibiyim” dedi. Mustafa Avcı’nın eşi Bilge Avcı da “‘Ben bir 5 dakika çıkıp geliyorum’ demesi bile bana cehennemi yaşattı. O arada kantine mi indi bilmiyorum ama o 5 dakika bana cehennem gibi oldu. Ama çok şükür ki, kavuştuk ailemiz tamamlandı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!