Son dakika haberi: Başika'dan kötü haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Başikadan kötü haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 21:38

TSK'dan dün akşam saatlerinde bir son dakika haberi geldi. Kuzey Irak’ta Musul yakınlarında IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarda IŞİD’in attığı Katyuşa roketatarına ait bir merminin Başika Kampı’na düşmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker de hafif şekilde yaralandı. TSK, bölgedeki IŞİD hedeflerini obüs atışı ve hava harekatıyla vurdu. Bölgeden gelen son dakika haberlerini sizlere anından aktaracağız.

Haberin Devamı

Geçen yıl 4 Aralık’ta Türkiye’nin kampa Irak’la varılan anlaşmadan daha fazla asker ve tank gönderdiğinin iddia edilmesi Ankara ile Bağdat arasında krize neden olmuştu. Daha önce dört kez IŞİD’in sldırısına hedef olan Başika Kampı’nda TSK ilk kez şehit verdi. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıyı kampın bulunduğu yerin resmi adı olan “Gedu Üs Bölgesi” olarak duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,

"Bizim oradaki varlığımız Başika kampıyla ilgili olan bir varlıktır. Biz oradaki varlığımızı askerimizin oradaki emniyetini her bakımdan teminat altına alabilecek bir güce sahibiz"

"Dolayısıyla oradaki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin unsurlarını, Musul ulusal birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor"

Haberin Devamı

Genelkurmay’ın açıklamasında şöyle denildi:

“26 Mart 2016 tarihinde, Irak Kuzeyinde DEAŞ (IŞİD) Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü’nün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa mermilerinin bir kısmı, Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmüştür. Üs bölgesine düşen mermilerden dolayı bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımız helikopterle Türkiye’ye tahliye edilmiştir. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi’nde devam edilmektedir.

Bölgede tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedefleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”

OBÜSLERLE VURULDU

Katyuşa mermisinin IŞİD bölgesinden geldiğinin anlaşılması üzerine kampta bulunan 40 kilometre menzilli Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerinin yoğun top ateşine tuttu. TSK, ayrıca koalisyon güçlerinden IŞİD mevzilerine havadan harekat düzenlenmesini de istedi. Hava şartlarının düzelmesinden sonra bölgedeki IŞİD’e hava harekatı düzenlendi.

Haberin Devamı

TSK açıklamasında hava harekatı ile ilgili olarak şöyle denildi: "Bölgedeki hava şartlarına bağlı olarak Koalisyon çerçevesinde yapılan koordinasyon neticesinde, bölgedeki DEAŞ Terör Örgütüne ait dört hedef Koalisyon Güçlerine bağlı savaş uçaklarıyla vurulmuştur. Bölgede tespit edilen dört ilave hedef Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmış; hedefler tam isabetle imha edilmiştir. Hava şartlarının el verdiği ölçüde tespit edilen diğer hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlenmeye devam edilmektedir."

IŞİD en sonuncusu geçen salı günü olmak üzere Başika Kampı’na 4 kez saldırmıştı. Bu saldırıların ilkinde 4 Türk askeri yaralanmıştı. Daha önce yapılan sızma girişimlerine karşılık yapılan topçu ateşlerinde 18 IŞİD teröristi öldürülmüştü.

Haberin Devamı

HAKKARİ'DEN ACI HABER!

PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyon sürdürülürken dün akşam Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı. Olayla ilgili henüz açıklama yapmazken, şehit polis için bu sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı filoda uğurlama töreni düzenlenecek. 



Haberin Devamı

ŞIRNAK'TA 1 KORUCU ŞEHİT OLDU 

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta devam eden operasyonlar sırasında PKK'lıların silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir korucunun kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "26 Mart 2016 tarihinde saat 02.10’da, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman korucumuz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!