Son dakika haberi: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte sokağa çıkma yasağı saatleri

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek İşte sokağa çıkma yasağı saatleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 09:11

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması 25 Aralık Cuma günü başladı. Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı saatleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile açıklandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü uygulaması 25 Aralık Cuma günü saat 21:00'de başladı. 28 Aralık Pazartesi saat 05.00’de sona erecek olan kısıtlama süresince market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. İşte, Sokağa çıkma yasağı saatleri ve kısıtlama ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar

Son dakika haberi: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek İşte sokağa çıkma yasağı saatleri

MARKETLER AÇIK OLACAK

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.

Haberin Devamı

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçları ile ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırına gidip gelebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Lokanta ve restoran gibi iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.

BAKMADAN GEÇME!