Son dakika haberi... Gümüşhane'de 4.1 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Gümüşhanede 4.1 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 23:31

Son dakika haberi... Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından 5 dakika sonra aynı ilçede, zeminden 1.80 kilometre derinlikte 3.7 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi. Öte yandan dün akşam saatlerinde yine Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve kısa süreli panik yaşanmıştı. 

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23:23'te merkez üssü Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi olan, 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı gerçekleşti. 

Depremin 15.68 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

5 DAKİKA SONRA BİR DEPREM DAHA

Depremden 5 dakika sonra aynı bölgede bu kez 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

ŞÜKRÜ ERSOY: KORKULACAK BİR DURUM GÖRÜLMÜYOR

CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Küçük depremler olabilir ancak büyük depremler Kuzey Anadolu Fayı'nın uçlarında olabilir. Yedisu Fayı önemli. Çok korkulacak bir durum görülmüyor. Bunlar tali faylar. Büyük bir şey beklemiyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER, SPOR SALONUNDA GECELEDİ

Art arda yaşanan depremler sonrası ilçede Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerini yaşayan öğrenciler, öğrenimleri için geldikleri ilçede, yeniden depreme yakalandı. Bir gün içerisinde yaşadıkları 4.3, 4.1 ve 3.7’lik depremlerde korku ve panik yaşayan çoğu depremzede öğrenciler, yurtta kalmak istemedi. Bunun üzerine harekete geçen Gümüşhane Valiliği’nce konaklamak isteyen öğrenciler için ilçedeki spor salonunu hazırlatıldı. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler, yönlendirildiği spor salonunda geceyi geçirdi. Isıtma sistemi aktif hale getirilen spor salonunda, görevliler tarafından öğrencilerin, giyecek, yiyecek ve içecek ihtiyaçları da karşılandı.

AYNI BÖLGE DÜN DE SALLANDI

Dün akşam saatlerinde yine Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve kısa süreli panik yaşanmıştı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!