Yılbaşında kar yağacak mı? Yılbaşı hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında kar yağacak mı Yılbaşı hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2018 10:10

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanan milyonlarca vatandaş, yılbaşında hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. '31 Aralık yılbaşı günü kar yağacak mı?' sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerini sorguluyor. Peki, yılbaşında kar yağacak mı? Yılbaşı hava durumu nasıl?

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Kırşehir, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfanın doğusunda kuvvetli (20-40 kg/m2) olmak üzere, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün pazartesi günkü hava tahminine göre yılbaşında sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kar görülecek. Pazartesi günü Trakya, Marmara, Ege'nin batısı ve Akdeniz'de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Ege'nin doğusu puslu olacak. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahminine göre salı ve çarşamba günü İstanbul bulutlu, perşembe yağmurlu olacak. Cuma günü ise İstanbul'da kar etkili olacak.

DOĞU’YA ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için çığ, buzlanma ve don uyarısı yaptı.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor.
Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis görüleceği, hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.
Rüzgar, kuzey yönünden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.
Öte yandan, gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar Van'da sıfırın altında 3, Bitlis'te 5, Hakkari'de 7 ve Muş'ta 2 derece ölçüldü.
Günün beklenen en yüksek sıcaklığı Van ve Muş'ta 1, Bitlis'te sıfırın altında 2, Hakkari'de sıfır derece olacak.
Bölgede çığ, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!