Son dakika: Depremde 248. saatte bir mucize daha! Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Aleyna sağ kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 12:18

Kahramanmaraş'ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248'inci saatinde madenciler tarafından enkazdan sağ çıkarıldı. Aleyna'ya ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlisi, "Ayağını kaldırınca görülmüş" ifadelerini kullandı. Enkazda çalışan madencilerden biri ise, "Hep bölgeden birinin çıkacağını biliyorduk. Şükür birini çıkardık. Enkaz kontrol edilirken fark edildi." dedi. Aleyna hastanede tedavi altına alınırken doktoru Prof. Dr. Dilber, "İlk geldiğinden beri şuuru açıktı. 'Nasılsın' diye sorduk, 'iyiyim' dedi. 248 saat boyunca hiçbir şey içmeden ve yemeden hayatta kalmış." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna Ölmez’in ailesiyle telefonda görüştü. Aleyna'nın depremde hayatını kaybeden annesi Birgül Ölmez ve babası Cengiz Ölmez için baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna için "Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'yi sarsan depremin üzerinden 11 gün geçerken bölgeden güzel bir haber daha geldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Atabey Apartmanı yıkıldı. Arama-kurtarma ekipleri, binanın enkazının altında yaşam belirtisi belirledi. Yapılan çalışmalar sonucu depremden 248 saat sonra Aleyna Ölmez, enkaz altından sağ kurtarıldı. Aleyna Ölmez sedyeye konularak enkazın bulunduğu alandan ambulansa taşınırken büyük sevinç yaşandı. Ölmez, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Aleyna’nın enkaz başında bekleyen eniştesi, arama-kurtarma ekiplerine sarılarak teşekkür etti.

Haberin Devamı

Tedavi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ölmez, iyi durumda olduğunu belirterek, “Teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” dedi.

"11 GÜNDÜR DUA EDİYORDUK"

Ölmez'in teyzesi Güler Duman ise "Mutluyuz çok şükür, inşallah hayırlısıyla tamamen ayağa kalkarsa daha da mutlu oluruz. Çok şükür, bin şükür dualarımızın karşılığı oldu. Allah'a 11 gündür dua ediyorduk, hamdolsun, çok şükür sağlıklı bir şekilde kavuşabildik” ifadelerini kullandı. 

Son dakika: Depremde 248. saatte bir mucize daha Kahramanmaraşta 17 yaşındaki Aleyna sağ kurtarıldı

AYAĞINI KALDIRINCA GÖRÜLMÜŞ

Aleyna'ya ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, "3 gündür buraya geliyoruz bir canlı umuduyla. Çok şükür bir tanesi çıktı. Ayağını kaldırınca ayağı görülmüş. Sağlık durumu iyi. Sadece ayağında ezilmeler var " ifadelerini kullandı.

Aleyna'nın enkazdan çıkarılmasına yardımcı olan madenciler, "Hep bölgeden birinin çıkacağını biliyorduk. Şükür birini çıkardık. Enkaz kontrol edilirken fark edildi." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALEYNA'NIN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Haberin Devamı

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aleyna Ölmez'in depremde hayatını kaybeden annesi Birgül Ölmez ve babası Cengiz Ölmez için aileye baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbimden onlara cennetiyle cemaliyle muamele niyaz ediyoruz" dileğinde bulundu.

ALEYNA, TEYZESİ GÜLER DUMAN’A EMANET

Aleyna Ölmez’in bundan böyle teyzesi Güler Duman’a emanet olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız" dedi.

Ambulans uçakla Ankara’ya getirilerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Aleyna Ölmez'in sağlık durumu halkında Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar’dan bilgi aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna’nın durumunun iyi olduğunu öğrenmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "İnşallah kısa zamanda hemen servise de çıkar. Süratle inşallah şifasını görürüz, sağlıklı halini de görme fırsatını elde ederiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aleyna Ölmez’in teyzesi Güler Duman da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ilgililere teşekkür etti.

Son dakika: Depremde 248. saatte bir mucize daha Kahramanmaraşta 17 yaşındaki Aleyna sağ kurtarıldı

248 SAAT BOYUNCA HİÇBİR ŞEY YEMEDİ

TRT Haber Muhabiri Emrah Yüncü'nün nasılsın sorusuna Aleyna 'İyiyim, teşekkür ederim' yanıtını verirken 248 boyunca hiçbir şey yemediği ve içmediği öğrenildi.

Son dakika: Depremde 248. saatte bir mucize daha Kahramanmaraşta 17 yaşındaki Aleyna sağ kurtarıldı

Prof. Dr. Cengiz Dilber, Aleyna'nın sağlık durumunu iyi olduğunu belirtirken 'Sadece bizim emeğimiz değil. Buraya gelmesini sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Çok dirençli bir kızmış. Aleyna çok farklı bir hikaye oldu bizim için.' dedi.

Depremin 11. gününde enkazdan sağ çıkarılan Aleyna, ambulans uçakla Ankara’ya gönderildi.

Haberin Devamı

ALEYNA'NIN KURTARILMA ANLARI

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Aleyna'nın arama-kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılma anlarını gösterdi.

Son dakika: Depremde 248. saatte bir mucize daha Kahramanmaraşta 17 yaşındaki Aleyna sağ kurtarıldı

ALEYNA ANKARA'DA TEDAVİ GÖRECEK

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Atabey Apartmanı'nın enkazından 248 saat sonra sağ kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edilmesine karar verildi. Ambulansla Kahramanmaraş Havalimanı’na götürülen genç kız hava ambulansıyla Ankara'ya sevk edilecek.

Son dakika: Depremde 248. saatte bir mucize daha Kahramanmaraşta 17 yaşındaki Aleyna sağ kurtarıldı

Haberin Devamı

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ambulans uçak ile Ankara'ya getirilen Aleyna Ölmez'in tedavi altına alındığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde durumu hakkında bilgi verildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Ahmet Necdet Ünüvar, "Bugün 248 saat sonra depremden sağ kurtarılan Aleyna Ölmez kardeşimizi Ankara Üniversitesi Tıp fakültesi Cebeci hastanesine geldi kabul ettik. Şu anda çocuk yoğun bakım ünitesine yatırdık. Arkadaşlarımız tıbbi durumunu değerlendiriyorlar. Sonra duruma göre gereken açıklama yapılacak. Kahramanmaraş'tan itibaren Türkiye kamuoyu konuyu takip ediyor. Gerçekten bizim için önemli bir umudumuz oldu. Kahramanmaraş'ta ilk müdahaleyi yapan Alptekin hocanın da ifade ettiği gibi hakikaten 11 gün sonra böbrekleri ile ilgili ciddi bir problem olmadan çıkmış olmasını hakikaten fevkalade bir durum olarak da değerlendirmek mümkün" ifadelerini kullandı.

'HASTALARIMIZIN TEDAVİSİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR'

Hastanede yatan diğer depremzedeler hakkında da bilgi veren Ünüvar, "Biz yaklaşık 700 depremzede vatandaşı hastanemize kabul ettik. Onlardan şu an itibariyle 180 hastamız yatıyor. 25 tanesi de Cebeci Hastanemizde yatıyor. Diğerleri İbn-i Sina Hastanemizde yatarak tedavi görüyorlar. Cebeci Hastanemizde şu an da 11 tanesi yoğun bakımda olmak üzere 25 hastamız var. Herhangi bir vefat eden vatandaşımız yok. Hepsinin tedavisi yakından takip ediliyor" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!