Son dakika... Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti! Kılıçdaroğlu sosyal medyadan duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti Kılıçdaroğlu sosyal medyadan duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 09:34

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara’da 84 yaşında hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun" mesajını paylaştı.

Baykal için salı günü Meclis'te tören düzenlenecek, çarşamba günü de Antalya'da defnedilecek.

ANKARA'DA EVİNDE UYURKEN YAŞAMINI YİTİRDİ

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram, "Yarım saat önce, Baykal'ın ailesi tarafından Engin Altay'ın aranıp bu bilginin aktarıldığı söylendi. Son günlerde gribal enfeksiyon geçirdiğini söylemek mümkün. Ankara'da evinde uyurken hayatını kaybettiğini öğrendik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara'daki evinde uykusunda hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın naaşı hastaneye sevk edildi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi önceki Genel Başkanımız, 15, 16, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26 ve 27'nci Dönem Antalya milletvekili, 37'nci Hükümet Maliye Bakanı, 42'nci Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, 52'nci Hükümet Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Deniz Baykal vefat etmiştir. TBMM'de 14 Şubat Salı günü saat 11.30'da cenaze töreni düzenlenecektir" denildi.

Son dakika... Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti Kılıçdaroğlu sosyal medyadan duyurdu
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal, 30 Aralık'ta biraraya gelmişti.

SİYASİLERDEN BAYKAL İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı, Antalya milletvekili Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer alan, Antalya Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı dilerim.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Türk siyasetinin emektar isimlerinden, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhum Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet ailesine,CHP camiasına,sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim,merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekânı cennet olsun, inşallah

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: CHP eski Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanlarımızdan, değerli hemşehrimiz, Antalya milletvekilimiz Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türk Siyaset Tarihinin önemli isimlerinden, CHP Eski Genel Başkanı Sn. Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: CHP Eski Genel Başkanı ve 42. Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: Türk siyasetinin önemli isimlerinden Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Cumhuriyet Halk Partisi camiasına başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili sayın Deniz Baykal’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm CHP ailemize başsağlığı diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş: Antalya milletvekili ve önceki dönem genel başkanlarımızdan Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve eski genel başkanımız Deniz Baykal'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine, partimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Öğrencilerimin önünde kara tahtada tebeşir kullanan beni, milletimizin önüne çıkaran, siyaset yapmamı sağlayan değerli büyüğüm, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Son dakika... Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti Kılıçdaroğlu sosyal medyadan duyurdu

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

Deniz Baykal, 20 Temmuz 1938'de Antalya'da doğdu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra 2 yıl ABD'de Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmalar yürüttü. 1960'lı yıllara doğru öğrenci hareketlerine katılarak siyasetle tanışan Baykal, 14 Ekim 1973'te yapılan genel seçimlerde CHP'den Antalya milletvekili seçildi. Seçimlerden sonra 1974'te Bülent Ecevit başbakanlığında kurulan CHP-MSP koalisyon hükümetinde Maliye Bakanı oldu. 1978'de kurulan 3'üncü Ecevit hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Baykal, bu dönemde CHP parti meclisi ve merkez yürütme kurulu, genel sekreter yardımcılığı görevlerinde bulundu.

SİYASİ YASAKLI POLİTİKACILARDAN

12 Eylül 1980 askeri müdahalesinden sonra bir süre Ankara'da Ordu Dil Okulu'nda gözetim altında tutuldu. 1982 Anayasası'nın 5 yıl süreyle siyasi yasağı getirdiği politikacılar arasında yer aldı. Siyasi yasaklı olmasına rağmen 1984 yılında SHP'li oldu ve Eylül 1987'deki seçimlerde SHP'den Antalya milletvekili seçildi. Baykal, SHP'de kurultaylarda Genel Başkan Erdal İnönü'ye karşı 3 defa kaybetti.

 

Son dakika... Deniz Baykal 84 yaşında hayatını kaybetti Kılıçdaroğlu sosyal medyadan duyurdu

CHP'DE 54 YAŞINDA GENEL BAŞKAN OLDU

Baykal, 9 Eylül 1992 tarihinde toplanan CHP kurultayında 54 yaşında genel başkanlığa seçildi. 30 Ekim 1995 tarihinde kurulan DYP-CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. Deniz Baykal, 2015 genel seçimlerinden sonra Meclis'in en yaşlı üyesi sıfatıyla 25'inci dönemin ilk oturumunu açtı ve yeni TBMM Başkanı İsmet Yılmaz seçilene kadar Meclis Başkanlığı'na vekalet etti. 24 Haziran 2015 tarihinde CHP tarafından 30 Haziran 2015'te yapılan TBMM başkanlık seçimleri için TBMM başkan adayı olarak gösterildi; ancak kaybetti. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken seçimlerde CHP'den Antalya milletvekili seçildi. Yine bu seçimlerden sonra meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla yeni başkan seçilene kadar oturumları yönetti.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya milletvekiliydi, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!