Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ile hesabını kapatamayanlar seçimlere gözünü dikti

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ile hesabını kapatamayanlar seçimlere gözünü dikti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 22:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin önemli konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 14 Mayıs seçimlerinin ‘tarihi bir dönüm noktası’ olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'yle hesabını kapatamamış olanlar da 14 Mayıs'a göz dikmiş durumda. Milletim bunların hesabını inşallah 14 Mayıs'ta soracak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesi’nde yüzyılın mitingini yapacağız” diye konuştu. Terörle mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınır ötesi harekatlarımız bitmiş değildir, doğru zamanı bekliyoruz. Kandil ne söylüyorsa, Pensilvanya ne söylüyorsa, Bay bay Kemal de aynısını söylüyor. 'PKK terör örgütüdür' sözünü ağızlarından duymadık” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan anketlere ilişkin, “Anket firmaları da para karşılığı bunlara mutlu olacağı anketler veriyor. Bu millet esas anket sonucunu 14 Mayıs'ta verecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TVNET'de yaptığı açıklamalardan öne çıkan satır başları:

Bu ara Karadeniz'deydim. Meydanlarda muazzam bir çoşku var. Bugün adeta pik yaptı. Van ve hele Erzurum siyasi hayatımda görmediğim bir coşkuyla karşıladı. Rize, Trabzon buralarda bambaşkaydı. Ordu hakeza öyleydi. Samsun aynen bugün Erzurum'un bir başka görünümü vardı. Emniyetin verdiği rakam 120 bin üzerindeydi. Bugün 130 bin civarındaydı. Pazar günü İstanbul mitingimizi yapacağız. Seçime kadar yoğun tempoyla devam edeceğiz.

"BAY BAY KEMAL BİRİLERİNE YİNE GÖZ KIRPIYOR"

Milletim 14 Mayıs'ı dört gözle bekliyor. Seçime önem verdik, 14 Mayıs seçimi tarihi dönüm noktası olacak. Bu seçimlere biz değil tüm dünya ayrı önem veriyor. Türkiye'yle hesabını kapatamamış olanlar da 14 Mayıs'a göz dikmiş durumda. 'Seçimi kazanacak adayla çıkmak lazım diyorlardı' şimdi bir kenara koydular. Kandil destek veriyor. Kandil dışındaki terör örgütü başları destek veriyor. Batılı medyada işi gücü bırakmış seçimi ana gündem haline getirmişler. Batıdan aferin almak için BBC'ye demeç vermiş. Bu açık şekilde batının çıkarlarını öncelikli hale getireceğiz demek. Bay bay Kemal birilerine yine göz kırpıyor. Bir dergi Erdoğan gitmeli diye kapak yapıyor. Maşa olarak kullandıkları terör örgütlerine nefes aldırmadığımız için Erdoğan gitsin diyorlar.

Haberin Devamı



"MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI GELDİ, HALİÇ TEKRAR KOKMAYA BAŞLADI"

Milletim bunların hesabını inşallah 14 Mayıs'ta soracak. Muhalefet kendisine destek vaat eden güçlere hizmet ediyor. Hep söylerim, İstanbul benim aşkımdır. Siyasete İstanbul'da başladım. Belediye başkanlığı yaptım. Susuzluktan, çöp ve çamurdan kurtardık. CHP'den aldık. İstanbul ondan sonra farklı hale geldi. Haliç'in halini bilirsiniz, kokudan geçilmezdi. Biz temizledik. Şu anda orası 500 bin metrekarelik alan haline geldi, parklar var o hale getirdik. Mevcut belediye başkanı geldi, Haliç tekrar kokmaya başladı. Bizim operasyonumuz sıradan değildi, Boğaz'ın suyunu Haliç'e aktardık. Doğalgaz kullanımını İstanbul'a getirdik. İstanbulluya huzurlu yaşam getirdi. Suyu da Istranca'dan 120 km'den getirdik. İçme suyuyla da İstanbul huzura kavuştu. İstanbul temizlikte dünyada sayılı ülkeler arasında şehirlerden dediler. Bizden sonra gelenler maalesef CHP'li belediye başkanı sel oluyor, Bodrum'dan çıkıyor. Bodrum'da yaşamak pek huzur vermez.

Haberin Devamı

"ATATÜRK HAVALİMANI'NDA MİLLET BAHÇESİNDE YÜZYILIN MİTİNGİNİ YAPACAĞIZ"

Bizim Atatürk Havalimanı'nda yaptığımız operasyonlardan biri Murat Dilmener Hastanesi'ydi. Bilişim Merkezi haline getirmek gibi hedefimiz var. Beyefendiler, Yenikapı alanını Cumhur İttifakı'na verme noktasında rahat değiller. Onlar Maltepe'de yapacakmış. Hayırlı olsun. Atatürk Havalimanı'nda Millet Bahçesinde yüzyılın mitingini yapacağız. Bay bay Kemal Amerikalılara verme vaadinde bulunuyor. Ekonomi için de Amerikalı birini bulmuştu. Sadece tefecilerle değil terör örgütleriyle pazarlığa oturmuşlar. Karşımızdaki masa birilerinden aferin almak için yapmayacağı şey yok. Varsın onlar ilerlesinler, biz milletimizden duyacağımız dua için çalışmaya devam edeceğiz.

"KANDİL'İ BAŞINIZA GEÇİRECEĞİZ"

Bunlar zaman zaman Doğu'da artık bazı yeni gelişmeler olduğunu bir de Bay bay Kemal fısıldıyor daha güzel olacak gibi. Biz ise milli güvenliğimizi tehdit eden örgütlerle tarihin mücadelesini verdik. Terörle mücadele stratejimizde köklü değişime gittik. Önce çözüm süreciyle sürece başladık. Baktık bunlar uzattığımız elimizi ısırıyorlar. Bunları inlerinde vurmamış olsaydık, söylüyor ya 'bahar gelecek' diye biz getirdik. Şu anda bunların sesleri duyuluyor mu?. Kandil'den sesleniyorlar. Fakat Kandil'i de başınıza geçireceğiz. Selo ne yaptı diyorlar. Daha ne yapsın. Nasıl böyle bir şey söylersin. Benim milletim sana bu fırsatı vermeyecek. Kimden hangi desteği alırsa alsınlar ülkemize zarar veremeyecekler.

Haberin Devamı

"'PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR' SÖZÜNÜ AĞIZLARINDAN DUYMADIK"

Sınır ötesi harekatlarımız bitmiş değildir, doğru zamanı bekliyoruz. Kandil ne söylüyorsa, Pensilvanya ne söylüyorsa, Bay bay Kemal de aynısını söylüyor. 'PKK terör örgütüdür' sözünü ağızlarından duymadık. Çık söyle, söyleyemiyorsun. Terör örgütlerine yakayı kaptırdıkları için geri dönemiyorlar. Başaramayacaklar, kimse boş hayallere kapılmasın. Seçim öncesi ve sonrasında provokatif hadisenin yaşanmaması için güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor. Bay bay kemal bu uzantıları öyle bir cesaretlendirdi ki, sanki teröristlere özgürlük kampanyası yapıyor. 'Yüzyılın hesabını soracağız' diyor. HDP'liler bay bay Kemal'in kapalı kapılar ardından sözler verdiğini söylediler. Bakanlık pazarlığı yapıyorlar. Parlamentoda ne görüştüler? Açıklayamadı. Tefeciler de ülkemizi avuçlarının içine alma derdinde. Masanın etrafında olanlardan itiraz eden yok. Sadece Kılıçdaroğlu değil, yanlarındakiler de terör örgütü hakaretlerinin karşısında sessizliğe bürünmüş durumda. Yatırım yapacağım diyen var mı? Sadece şunu diyorlar, 'Borç alacağız, Erdoğan'dan kurtulacağız.' Bizim milletimiz bunların peşinden gitmez.

"HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN JARGONUYLA KONUŞMAYA BAŞLADI"

O mitingde teröristbaşı Öcalan lehine slogan atıldı. PKK'ya destek veren 'dişe diş kana kan' diye sloganlar atıldı. Burası Türkiye, burası Van. İBB Başkanı burada konuşma yapıyor. Nasıl olur da 'dişe diş kana kan' sloganının atılmasına izin verilir? Bu görüntüleri CHP'den bay bay Kemal'den bir itiraz geldi mi? Hayır. CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızı da rahatsız eden bu mutlu etmiş olacak ki, terör örgütünün işareti ile karşılık veriyorlar. Böylelikle yaptıkları anlaşmaya sadık olduklarını gösteriyorlar. Seçim günü yaklaştıkça tüm boyaları dökülüyor. Terör örgütü bunları adeta kendisine benzetti. Hepsi terör örgütünün jargonuyla konuşmaya başladı. Biri terör örgütünün işaretini yapıyor, biri de kürsünden kurşun saçıyor. Neresi burası? Parlemento. Ülkemizin batısında ayrı, doğusunda ayrı konuşuyorlar. Kılıçdaroğlu, gitsen de Diyarbakır Anneleri'ne 'Selo'yu serbest bırakacağız' desen. Diyemez. Milletimiz her şeyin farkında.

Haberin Devamı

"MEYDANLAR, CUMHUR İTTİFAKI VE AK PARTİ'NİN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ ADETA HAYKIRIYOR"

Tekniğine uygun yapılan her anket bizim önde olduğumuza işaret ediyor. Hem cumhurbaşkanlığında, hem meclis seçimde tereddüte mahal vermeyecek şekilde öndeyiz. Bu seçimlerin bir özelliği var. Büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. 11 vilayetimiz bu depremi yaşadı. Deprem bölgesinin insanları birçok yere göç etmek zorunda kaldı. Bu bir yerde şehirlerin boşalması demektir. Konteyner kentlerle bunu telafi etme gayret içerisindeyiz. Kentlerine dönüp oy kullanacaklar da var. Biz kamuoyumuzu yokluyoruz. Meydanlarda yokluyoruz. Meydanlar, Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin üstünlüğünü adeta haykırıyor. Erzurum'da 130 bin kişi vardı. Aynı şekilde Van 50 binin üzerindeydi. Bütün bunlar bir şey gösteriyor. Meydanların dilini iyi bilirim dediğim şey bu. İzmir Kılıçdaoğlu'nun milletvekili olduğu yer değil mi? Orada belediyenin yaptığı bir hizmet yok. Körfez rezillik, kokuyor. Belediye yapması lazım. Yaptı mı? Hayır. İstanbul İzmir arasını 3 saate indirdik. Manisa İzmir arasını da Sabuncu Veli Tünelini yaptık.

"BU MİLLET ESAS ANKET SONUCUNU 14 MAYIS'TA VERECEK"

Bütün bunlar milletimin gözünden kaçmıyor. Onlar da kendi ittifaklarıyla bir araya geldiler. Bu, onlar için çok çok yanıltıcı cevap olacak. Masa başı anketlerle, sosyal medya kampanyalarıyla seçim kazanılamayacağını bay bay Kemal ve avanesi bir kez daha anlayacak. 21 yıldır masa başı ankette hep birinci oluyorlardı ama sonuç hiç öyle olmadı. Milletim şahsıma ve AK Parti'ye teveccüh gösterdi. Sosyal medyada bir video bilmem kaç defa izlendi diye mutlu oluyorlar. Gerçi orada da foyaları ortaya çıktı. Kurdukları düzen ortaya çıkınca o rakamlar çöp oldu. Anket firmaları da para karşılığı bunlara mutlu olacağı anketler veriyor. Bir de bunların dijital medya üzerinden yaptıkları anketler var. Troll hesaplar üzerinden kendi lehlerine sonuç çıkarıp mutlu oluyorlar. Bu millet esas anket sonucunu 14 Mayıs'ta verecek.

Haberin Devamı

"BAY BAY KEMAL BU İŞLERİ BIRAK, MÜCADELENİ DELİKANLICA VER"

Seçim sosyal medyada troll ordularıyla değil, sandıkta milletle kazanılır. Sandıkta yenileceklerini anladıklarında sosyal medya manipülasyonlarına sarıldılar. Ne yapıyorlar? Sandık güvenliğine gölge düşürmek için organizasyon kurmuşlar. Sosyal medyada 40 milyon kişiye ulaşan şebeke kurmuşlar. Bu da yalan. 40 milyon kişiye nasıl ulaşıyorsun? Anne kucağındaki bebeğe de ulaşmışlar. Hesabın fotoğrafına bakıyorsunuz, bir kadın görünüyor ama gerçekte erkek kullanıyor. Tam bir şebeke yani. Bu troll ordusu bay bay Kemal'e çalışıyor. Baya da para veriyor. Depremzede gibi davranıp insanları kandıran binlerce tweet attılar. Adına 'köleleştirilmiş hesaplar' denilen hesapları devreye sokuyorlar. Gerçek insanların hesaplarını çalıyorlar. Bunlar aynı zamanda modern hırsız. Burada kendi propagandalarıyla ilgili paylaşımlar yapıp sahibi görmeden siliyorlar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemleri görüyorsunuz. Bay bay Kemal bu işleri bırak, mücadeleni delikanlıca ver. Bizim muhalefete bu aklı dışardan veriyorlar. Suçüstü yakalanınca benim çalışma arkadaşlarıma karaçalıyorlar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Siyaseti kirlettiği gibi sosyal medyayı da kirlettiler. Biz siyaseti sosyal medyada tıklanmak için yapmıyoruz, gönüllere girmek için yapıyoruz. Sosyal medyada elbette biz de varız ama bot partisi değiliz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaştığımız bir mecra olarak kullanıyoruz.

"İHA, SİHA, AKINCI VE KIZILELMA'NIN OLMASI SİZİ NİYE RAHATSIZ EDİYOR?"

TEKNOFEST'e toplam ziyaretçi sayısı 2,5 milyondu. Bu bunları çılgına döndürdü. Gelenlerin kahir ekseriyeti gençlerdi. Bunlar da diyor ki, gençler bize destek verecek. Savunma sanayisine çılgınca saldırıyorlar. Niye saldırıyorsunuz? İHA, SİHA, Akıncı ve Kızılelma'nın olması sizi niye rahatsız ediyor? 'Erdoğan bunun kayınpederi, Erdoğan bunlara destek veriyor' diyorlar. Eğer samimiyseniz devletten Baykar'a verilen destek nedir açıklayın. Bunu açıklayamıyorsunuz. Bu namus meselesi . Dünürüm bırakın kredi almayı, arsa noktasında dahi devletin arsalarını kesinlikle kabullenmezdi. İlla paramı veririm, arsa sahibi olurum. Hep böyle olmuştur. Çocuklar da böyle. Atatürk Havalimanı'nda attığımız adım niye rahatsız ediyor? Orada dünyaya bir görüntü veriyoruz. Savunma sanayisinde nereden nereye geldik gösteriyoruz. Bunlar niye rahatsız ediyor? Mesele özgüven meselesidir. Aynı işleri küresel firmalar yapsa bize parasıyla satsa hiçbirinin sesi çıkmazdı. Sadece araç değil, tüm mühimmatlar da yerli ve milli. 21 yıllık Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yaptık, tüm bu kazanımları elde etti. Masanın etrafındakilerden birisi 'Bunlara destek verdim' diyor? Ne verdin? Çık açıkla. Senin ne yaptığını millet ve hele hele ben iyi bilirim. Onların ne dediklerine bakmadık. Savunma sanayisinde yaptığımız atılımların terörle mücadelede faydasını görüyoruz. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te inlerine gireceksin. Bunlar hoşgeldin der mi? Bay bay Kemal, 'S-400'leri depoya kaldıracağız' diyor. Nasıl kaldırırsın? Sana bu yetkiyi kim veriyor? Bu imkanı benim milletim vermez. Biz geldiğimizde yerli ve milli yüzde 20 idi. Biz bunu yüzde 80'e çıkardık. Savunma sanayisinde 2022'de sadece 62 proje yürütülürken, bu sayı bugün 750'yi geçti. Bunları AK Parti hükümeti gerçekleştirdi. Hürjet ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kızılelma'nın irtifa testleri sürüyor. TCG Anadolu'yu denize indirdik. İzmir'de şuanda onbinlerce kişi TCG Anadolu'yu ziyaret ediyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN '300 MİLYAR GETİRECEĞİM' VAADİ: TEFECİLERİN VERDİĞİ SÖZLE PARA GETİRECEKMİŞ

Türkiye'nin cari açık konusu daha çok enerjiden kaynaklanıyordu. Borçlanmamızın yarısı enerjiydi. Rusya ile ilgili atılan adımlar farklıydı. Doğalgaz borçlanmadaki en önemli üründü. Bu iki adım bizi ciddi manada rahatlatacak. İmzasını CHP'nin attığı IMF'den biz kurtardık. Davos'tayız. Bebecan'da yanımda o zaman. IMF Başkanı ile konuşuyoruz. 'Siz alacaklarını tahsil ediyor musunuz' dedim? 'Siz benim görevlerimi de üstleniyorsunuz' dedim. 'Türkiye'nin Başbakanı benim ben yöneteceğim. Ülkemle ilgili siyasi kararlara asla müdahale edemezsiniz.' 2013'te borcumuzu sıfırladık. 23,5 milyar dolar borcumuzun olduğu dönemde Merkez Bankası'nın rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi 115 milyar dolara çıktı. Başbakanlığım döneminde 135 milyar doları bulmuştuk. CHP'nin meşhur sözcüsü İP'ten eski Merkez Bankası başkanı otel odasında IMF ile görüştüler. Ardından bize 'Borç alın IMF'den' tavsiyesinde bulundular. 'Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz' dedik. Türkiye'ye önce borç sonra buyruk vermeye alışanlar, Mayıs 2013'ten sonra saldırılarını artırdı. Gezi olayları, darbe teşebbüsleri tüm bunlara milletimizin desteğiyle karşı durduk. Bay bay Kemal kapı kapı dolaştı. Bunlar boş. Kimse bay bay Kemal'e değer vermez. '300 milyar dolar getireceğim' diyor. Tefecilerin verdiği sözle para getirecekmiş. Bu zat başarısızlığın kitabını yazdı. Kitap değil broşür. Batının 14 Mayıs seçimlerine ilgisi de buradan kaynaklanıyor. Bay bay Kemal'i seçtiler. Karadeniz gazını kullanımına verince 1 ay boyunca tüm kullanımı ücretsiz yaptık. 1 yıl boyunca mutfak ve banyoda kullanılacak gazı da faturalardan düşeceğiz. Gabar'da çıkan petrolden de milletimiz faydalanacak.

"AİLE BİZİM KUTSALIMIZDIR"

Biz bunun için Anayasa değişikliğini teklif olarak getirdik. Aile bizim için olmazsa olmaz. CHP LGBT'cidir. İYİ Parti, HDP LGBT'cidir. Bunun yanında bazı ufak partilerde LGBT'ci. Eğer değillerse çıksınlar açıklasınlar. AK Parti LGBT'yi semtine uğratmaz. Çünkü aile bizim kutsalımızdır. Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Toplumuzun bel kemiği aileyi LGBT gibi sapkınlıklardan korumak bizim için esastır. Türkiye'de aile ismiyle bakanlığı biz kurduk. Şimdi yeni bir adım atıyoruz. Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Gabar'da çıkan petrol doğalgaz gelirinin belli bir bölümünü bu bankada rezerv edeceğiz. Buradan gençlere ve ev hanımlarına destek vereceğiz. Ev hanımlarının sigorta primlerinin 3'te birinin ödeyerek emekli edeceğiz. Her aileden en az 1 kişinin istihdam edilmesini sağlayacağız. Gençlerine evlenmesini kolaylaştıracağız. Hayata geçireceğimiz Aile Koruma Kalkanı da çok önemli. Aile yapımızı bozarak Türkiye'yi çökermek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!