Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi.. Peş peşe görüşmeler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan Gazze diplomasisi.. Peş peşe görüşmeler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2023 18:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin arasında yaşananlar ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısına bir süre ara vererek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la telefonda görüştü. Açıklamada, "Görüşmede, İsrail ve Filistin’de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti" denildi.

LÜBNAN BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmalar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, çatışmaların sona ermesi için Türkiye'nin gayret göstermeye devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

 İSRAİL CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞÜP İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI

İsrail-Filistin arasındaki olaylara ilişkin yoğun bir diplomasi yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Gazze halkının topluca, ayrım gözetmeksizin zarar görebileceği bir adımın, bölgede yaşanan acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağını vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, bölgedeki endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye'nin gayretlerinin artarak süreceğini ifade etti.

KATAR EMİRİ İLE BÖLGEDE ARTAN ÇATIŞMALARI ELE ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmalar ele alındı.

MISIRLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi ile ilgili son gelişmeler ele alındı ve gerginliğin sonlandırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.

BAKMADAN GEÇME!