Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: DEAŞ'ın sözde lideri Hüseyin El-Kureyşi etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2023 00:11

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, MİT'in önceki gün Suriye'de düzenlediği operasyonla, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'yi etkisiz hale getirdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu MİT'in nokta operasyonu CNN Türk ekranlarında değerlendirildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Türk ekranlarında gündemde ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadelede gelinen son noktaya da değinen Erdoğan, "Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. NATO içerisinde, PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ'IN SÖZDE LİDERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

"MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor. " diye konuştu.

MİT'İN DEAŞ DARBESİ CNN TÜRK'TE DEĞERLENDİRİLDİ

CNN Türk Haber Müdürü İdris Arıkan: 2011'deki Suriye savaşından sonra bölge terör gruplarının ilgi odağı olmuştu. Bölgede DEAŞ'ın genişlediğini görmüştük. O günden bugüne Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra ilk yaptığı operasyon bu bölgeyeydi. Bugun Türkiye'nin terör örgütlerine karşı amansız bir çalışması var. İHA ve SİHA'lar ile öldürülmesi ilk kez oluyor. İHA ve SİHA'lar bölgede çok önemli. Bu kişinin nerde etkisiz hale getirildiği de önemli. Şunu biliyoruz artık Türkiye bölgede teröristleri etkisiz hale getiriyor. 2014-2015'te Suriye' nin kuzeyi tamamen bu örgütün elindeydi. Bu terör örgütüne yakın kişiler bu bölgeye göç etti. Bir terör örgütü o dönem propaganda yürüttü. Bu bölgeyi kutsal saydırdı kendi içlerinde. Fırat Kalkanı Operasyonu ile biz bölgeyi temizlemiştik. Biz o bölgede 4 operasyon daha yaptık. Daha sonra İHA ve SİHA'larla bölgeyi taradık. Dünyaya karşı verdiğimiz mesaj şu; biz DEAŞ'ın liderini etkisiz hale getirebilir hale geldik. 

Haberin Devamı

"BU OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY"

Gazeteci Bünyamin Aygün: Bizim bildiğimiz yakın tarihte bu kadar cinayetin olduğu ve cinayetin işlenmesin de özel prodüksiyonlar kuran bir örgütten bahsediyoruz. Türkiye'nin askeri ve istihbari durumda nereye geldiğini anlamamız gerekiyor. Ülkenin başından kim olduğu önemli değil. Bu olağanüstü bir şey. Ne ile olursa olsun sizin DEAŞ liderini etkisiz hale getirmeniz her şeyin önüne geçecek bir bilgi. Türkiye, ABD'ye sen burada terör örgütlerini besleyebilirsin ama burada patron benim diyor. Rusya'ya ve Amerika'ya çok net mesajlar veriliyor. 

Haberin Devamı

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ SURİYE'DE ATILAN HER ADIMI BİLİYOR, GÖRÜYOR VE ZAMANI GELİNCE HAREKET GEÇİYOR"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Çoşkun Başbuğ: Gerçekten hem Irak'ta hem Suriye'de alanın her karesine hakim olan bir istihbarat yapısı görüyorsunuz. Kandil silahlı kuvvetlerin en hakim olduğu yer, orada da rahat yok, Suriye'ye inelim diyorlar orada da rahat yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti Suriye'de atılan her adımı, her kirli işi biliyor, görüyor ve zamanı gelince hareket geçiyor. Bu hem DEAŞ'ın hem de Batı'nın çöküşünü gösteriyor. DEAŞ'ın ABD tarafından kurulduğunu ve beslendiğini asla unutmayalım. Bunu ben değil ABD Başkanı Trump dedi. Hatırlayın DEAŞ'lı teröristlerin kahkahalar eşliğine ABD tarafından tahliye edildiğini görmüştük, görüntüleri BBC servis etmişti. Bunun için bu teröristler bir yerlere götürülüyor saldırı için yorumunu yapmıştık, Afganistan'da ortaya çıkmışlardı. 

Haberin Devamı

Irak Şam İslam Devleti, kökünde İslam devleti olan bir örgüttü, daha sonra içinde Budist'in, Katolik'in olduğunu gördük. Dünya o zaman bu örgütün kurmaca bir örgüt olduğunu anlamıştı. Bu örgüte karşı ABD daha sonra YPG'yi ve SDG'yi ortaya sürdü DEAŞ ile mücadele için. Dünyanın buna da inanmasını bekledi. Bunların hepsi Türkiye tarafından göründü, kollandı, ve cevabı verildi. Fas'ta DEAŞ'la mücadele için bir toplantı gerçekleştirildi. Bakan Çavuşoğlu burada DEAŞ'la mücadele için terör örgütleriyle işbirliği yerine devletlerle işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. ABD bu konularda samimi olmadığı için bu süreci terör örgütleriyle yürüttü. Trump, ABD'nin DEAŞ'la mücadelesinin bittiğini söyledi, 'Ben Türkiye'ye güveniyorum son kalan çapulculardan da kurtulacaktır' dedi. Buna Trump'ın yakınlarından da tepki geldi. DEAŞ'la mücadelemiz bitmedi diye açıklama yaptılar. DEAŞ'la Türkiye'den başka mücadele eden yok. 

BAKMADAN GEÇME!