Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2023 15:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti. Bahçeli'nin evindeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yılın ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Çankaya ilçesindeki evinin kapısında karşıladı. Erdoğan ve Bahçeli tokalaşıp, basın mensuplarına poz verdikten sonra görüşmeye geçti. Bahçeli'nin evindeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmede seçim süreci ve siyasetteki son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Görüşmenin ardından Bahçeli, Erdoğan'ı yine aracına kadar uğurladı. Erdoğan, makam aracıyla hareket ettikten kısa süre sonra yol üzerinde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı, çocuklara oyuncak hediye etti.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Haberin Devamı

İŞTE KRİTİK GÖRÜŞMEDE ELE ALINACAK BAŞLIKLAR

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, Bahçeli ve Erdoğan arasındaki görüşmeye dair konuşulacak konuların başlıklarını aktardı.

Öncelikle iç ve dış siyasetteki gelişmeleri ele alınmasını bekliyoruz. Başörtüsü anayasal güvence ve ailenin korunmasına dair düzenleme Cumhur İttifakı'nın teklifiyle Meclis'e sunulmuştu. 335 milletvekili sandalye sayısı gerekiyor. Teklifin Meclis'ten geçebilmesi için 400 milletvekili imzası gerekiyor. Bu kapsamda muhalefetin desteği de kritik bir öneme sahip. Genel Kurul ayağında muhalefetle herhangi bir temas olacak mı? Bu sorunun cevabı bugün gerçekleştirilecek görüşmede netlik kazanmış olacak.

SEÇİM HAZIRLIKLARI VE TAKVİMİ

Seçim hazırlıkları ve ittifaklar da liderlerin iki kritik başlıklarından bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Genel Merkez'de kabul etmişti. Bu durum "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusunu akıllara getirdi. Her iki lider gerçekleştirecekleri görüşmede bu konuyu da ele alacak.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Seçim başlığı oldukça kritik. 14 Mayıs'ta yapılması bekleniyor. Seçim kararı nasıl alınacak? Seçim takvimi nasıl şekillenecek. Bir yandan MHP Türkiye genelindeki mitinglerini sürdürüyor, diğer yandan da AK Parti'de de beyanname süreci hızlanmış durumda. Bu kapsam MHP ve AK Parti içerisinde seçim hazırlıklarında gelinen son durum iki liderin gündeminde olacak.

Haberin Devamı

TBMM'DEKİ EYT DÜZENLEMESİ

Meclis'te EYT düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşülmeye başlandı. Bu görüşmeler kapsamında Genel Kurul ayağında atılabilecek adımlar söz konusu. Düzenlemenin bütçeye etkisini görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli.

AVRUPA'DA KUR'AN'- KERİM PROVOKASYONLARI

Dış politikada son günlerde bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e dönük bazı provokatif saldırı içerikli eylemler gerçekleşiyor. Bu kapsamda hem Cumhurbaşkanlığı hem de Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin üst perdeden tepkisi dile getiriyor. Geçtiğimiz dakikalarda Norveç Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve söz konusu eyleme müsaade edilmemesi mesajı verdiği notunu da düşmek gerekiyor. Dış politika ekseninde bu gelişmelerin iki liderin gündeminde olması bekleniyor. Ayrıca İsve ve Finlandiya'nın da NATO üyeliği diğer bir sıcak başlık. İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleşen eylemlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO üyeliğine kapıları kapatmıştı. Ancak Finlandiya için ayrı bir sürecin mümkün olabileceğini ima etmişti. Finlandiya'nın NATO üyeliği için ne tür bir çözüm bulunulacak? İsveç'e koyulan blokaj devam edecek mi? Bu soruların cevabı yine kritik zirvede yer alacak başlıklar arasında.

Haberin Devamı

SON GÖRÜŞME 29 ARALIK'TA YAPILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile son olarak 29 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!