AK Parti’nin anayasa turu… CHP ve İYİ Parti randevu talebini kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 11:54

CHP ve İYİ Parti AK Parti’nin anayasa ziyareti randevusuna, ‘hayır’ yanıtını verdi. CHP ile İYİ Parti'nin istişare sonucunda alınan karar AK Parti Grubuna iletildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ise yaptığı açıklamada, "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel aradı. Anayasa randevu talebimizi kabul etmediklerini bildirdiler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP, AK Parti’nin anayasa ziyareti randevusuna, ‘hayır’ yanıtını verdi. CHP ile İYİ Parti'nin istişare sonucunda alınan karar AK Parti Grubuna iletildi. CHP, 'Hayır' gerekçesi olarak, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gösterdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel aradı. Anayasa randevu talebimizi kabul etmediklerini bildirdiler" dedi.

CHP, İYİ PARTİ VE HDP’DEN OLUMSUZ YANIT

CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, AK Parti’nin anayasa ziyareti randevusu talebine muhalefet partilerinin yanıtı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

Dün AK Parti grup başkanvekili Özlem Zengin Muhalefet partilerini arayarak anayasa görüşmeleri ile ilgili olarak randevu talep etmişti.

Haberin Devamı

İlk olarak HDP’den bir açıklama gelirken görüşmenin gerçekleşmeyeceğini bildirildi. CHP grup başkanvekili  Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, Özlem Zengin’i aradıklarını ve görüşme teklifi reddettiklerini ifade etti. Özel ayrıca yeniden görüşme talebi olursa değerlendirebileceklerini belirtti.

Sabah saatlerinde CHP grup başkanvekili ve İYİ Parti grup başkanvekili bir araya geldi. Ortak bir tavır takınma yönünde karar aldılar.

Yarın olması bekleniyordu 2. tur başörtüsü ile ilgili anayasa teklifi görüşmelerinin ancak HDP, CHP ve İYİ Parti’den bu görüşmelere olumsuz cevap verildi.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!