Son dakika... Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza: İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2022 15:54

Bolu Dağı TEM Otoyolu geçişinde tünel içerisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında çok sayıda araç çarpıştı. Olay yerine gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaptığı açıklamada kazaya 18 aracın karıştığını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada, "Zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir." dedi. Kaza sonrası kapanan İstanbul istikameti, yaklaşık 5 saatlik çalışma sonrası ulaşıma tekrar açıldı. Öte yandan zincirleme trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bolu Dağı Tüneli'nde korkunç bir kaza meydana geldi. Kaza, saat 15.00 sıralarında, Bolu Dağı Tüneli'nde meydana geldi. Tünel içinde 1 otomobil kayarak duvarlara çarptıktan sonra yola savruldu. Otomobilin arkasından gelen minibüsle çarpışmasının ardından, arkadan gelen araçlar da art arda çarpıştı. Kazada TIR, kamyon, yolcu otobüsleri, otomobiller olmak üzere 18 araç çarpıştı. 

İSTANBUL İSTİKAMETİ 5 SAAT SONRA ULAŞIMA AÇILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlıkçılar yaralananlara ilk müdahalede bulundu. Trafik ekipleri, İstanbul istikametine giden araçları TEM Otoyolu Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Bolu ve Düzce'deki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrası kapanan İstanbul istikameti, yaklaşık 5 saat çalışma sonrası ulaşıma tekrar açıldı. 

Haberin Devamı

Son dakika... Bolu Dağı Tünelinde zincirleme kaza: İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

TEM Otoyolu'nda Bolu Dağı Tüneli içinde meydana zincirleme trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Tünelin güvenlik kameralarına yansıyan kazada kayarak kontrolden çıkan otomobilin midibüsle çarpıştığı, arkadan gelen aralarında TIR ve yolcu otobüslerinin de bulunduğu araçların birbirine girdiği görüldü.

Son dakika... Bolu Dağı Tünelinde zincirleme kaza: İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

BOLU VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: 18 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Olay yerine gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, kazada 6 TIR, 2 otobüs, geri kalanı küçük araçlar olmak üzere 18 aracın çarpıştığını açıkladı. Vali Ümit, İstanbul istikametine giden araçların TEM Otoyolu Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirildiğini, tüneli ulaşıma açmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: 3'Ü AĞIR 17 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika... Bolu Dağı Tünelinde zincirleme kaza: İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

DÜZCE VALİSİ'NDE AÇIKLAMA

Düzce Valisi Cevdet Atay da bölgeye gelerek kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yolun açılması için yoğun çaba sarf edildiğini kazazedelere aktaran Vali Atay, Kızılay ile birlikte su, yemek ve battaniye dağıtımı da gerçekleştirdi.

Kaza bölgesindeki vatandaşların gitmek istedikleri yerlere götürülmesi için çalışma yaptıklarını belirten Vali Atay, “Burası Bolu tarafı. Vatandaşların yolculuklarına yardımcı olacağız. Çalışmalar devam ediyor. Biz de Düzce olarak yardımcı oluyoruz. Tüm ekiplerimiz ile buradayız. Yolun açılması için yardımcı oluyoruz. Yolcuların buradan götürülmesini sağlayacağız. Arkadaşlar araba ayarlıyorlar. Bolu ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Yol açılmasının ardından bizim güzergahtan yola devam edecekler. Düzce’de hastaneye 3 yaralımız kaldırıldı. Allah’a şükür durumları iyi hayati tehlikeleri yok” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!