Son dakika: Ankara'da bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 09:44

Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde iki terörist saldırı girişiminde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.' dedi. Yaralı polislerin sağlık durumları hakkında da bilgi veren Bakan Yerlikaya ayrıca, "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmak yok." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. 

İki teröristi etkisiz hale getiren polis memurlarından Erkan Karataş ile Alim Reis Demirel yaralandı. Yaralı polisler hastanede ziyaret eden Yerlikaya, 'Terörü lanetliyoruz, hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Alim Reis, Erkan kardeşimiz ve mesai arkadaşları bu saldırı girişimini akamete uğrattılar. Bu sabah çok büyük bir kahramanlığa şahit olduk. İki polisimiz hafif ve orta yaralı.' ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN DAİRELERİMİZ İNCELEME BAŞLATTI'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bombalı saldırı sonrası İçişleri Bakanlığı önündeki açıklamasında, "Sabah 09.30 itibarıyla İçişleri Bakanlığımızın Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuş, bu esnada teröristlerden biri kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Ankara'mıza, tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum. Kahraman polisimi kutluyorum. Erkan'ımı, Alim Reis'imi ve buradaki arkadaşlarını alınlarından öpüyorum. Birazdan da onları ziyarete gideceğim. Başhekimimizle, rektörümüzle devamlı görüştüm. Gerek Erkan gerek Alim Reis'in tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

'Türkiye Yüzyılı'nda terörün en ufak bir etkisinin olmamasına gayret ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Bunu da aziz milletimizin hayır dualarıyla, devletimizin kararlılığıyla başaracağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Arkadaşlarımız; Emniyet Genel Müdürümüz, İl Emniyet Müdürümüz, bütün dairelerimiz bu olay yerinden, başlangıç yerine gelinceye kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattı. Adalet Bakanımız açıklama yaptı, konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Detaylara ulaşalım, zaman içerinde bunları aziz milletimizle paylaşacağız.

Haberin Devamı

Pek çok telefon geldi. Sayın genel başkanlar aradı, her biri 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız anbean takip ediyor. İlk anından itibaren sürekli kendisine bilgiler arz ettik, talimatlarını aldık. Bize dua eden, bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşerilerime ve aziz milletimize minnettarız. Sizleri seviyoruz, göreceksiniz; hükümetimizin ve aziz milletimizin kararlılığıyla hem terör örgütleri hem suç çeteleri, zehir tacirleri hepsinden ama hepsinden bizim gücümüz, dirayetimiz, kararlılığımız üstesinden gelecektir" diye konuştu.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

'LÜTFEN BU GÖRÜNTÜLERİ SİLSİNLER'

Haberin Devamı

Olayın ardından getirilen yayın yasağı kararına değinen Yerlikaya, "Adalet Bakanımız, Ankara Cumhuriyet Başsavcımız ve aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı kararı alındı. Sizler bu kurala uydunuz, teşekkür ediyorum. Sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz; acımızın olduğu bu noktada, bu görüntüleri paylaşanlarla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarında bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar" dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

2 TERÖRİST BOMBALI SALDIRI EYLEMİNDE BULUNDU

Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir.

Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu
Fotoğraf: Selahattin Sönmez

NİZAMİYE GİRİŞİNDE ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

Teröristler saldırıyı 38 TP 962 plakalı hafif ticari araçla gerçekleştirdi. Araçla Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına gelen teröristlerden birisi araçtan inip uzun namlulu silahla nöbetçi polislere ateş ederek nizamiyeye doğru ilerledi. Polislerin karşılık verdiği terörist, nizamiye girişinde üzerindeki bombayı patlattı.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Bu sırada sürücü koltuğunda oturan terörist de uzun namlulu silahla ateş etmeye devam etti. Terörist, nizamiyede görevli polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Teröristlerin saldırı anı kameraya yansıdı. Görüntüde teröristlerin araçla gelişi, saldırı anı ile bombayı patlatma anı yer aldı.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

TERÖRİSTİN ÜZERİNDEKİ BOMBA İMHA EDİLDİ

Polisler tarafından etkisiz hale getirilen diğer teröristin üzerinde de bomba tespit edildi. Bombayı patlatamadan etkisiz hale getirilen teröristin çevresinde emniyet tedbiri alındı. Ardından bölgeye bomba imha ekipleri sevk edildi. Teröristin üzerindeki bomba kontrollü şekilde çıkarıldı. Bomba, çevre emniyetinin alınması ardından bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde fünye ile patlatılarak imha edildi.

ŞÜPHELİ PAKETLER PATLATILDI

Öte yandan saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay Güvenpark çevresinde şüpheli paketler belirlendi. Güvenlik önlemlerinin alınması ardından şüpheli paketler bomba imha ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli paketlerin patlatılması öncesinde uyarı mesajı yayımlanarak, "Kızılay Güvenpark ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak bomba imha ekiplerimiz tarafından kontrollü şekilde patlatma yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

MECLİS'E GİRİŞ ÇIKIŞLAR DURDURULDU

Kızılay'daki terör saldırısı girişiminin ardından çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. Meclis’e giriş çıkışlar da güvenlik önlemiyle geçici olarak durduruldu.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN BAKANLIĞA ZİYARET

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile ziyaret ettiği Bakan Yerlikaya'dan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önündeki saldırı girişimine ilişkin bilgi aldı. Yaralanan polisler Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş için acil şifalar dileyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, saldırı girişiminin, polislerin dikkati ve kahramanca verdiği mücadeleyle önlendiğini belirtti.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Terör saldırısını şiddet ve nefretle kınadığını belirten Kurtulmuş, yıllardır terörle mücadele etmiş, teröre karşı her alanda başarı kazanmış olan bir milletin evlatları olarak, terörle, teröristle ve arkasındaki bütün unsurlarla mücadelenin her hal ve şart altında sonuna kadar devam edeceğinin mesajını verdi.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan, Mehmet Aktaş, Mehmet Sağlam, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç de yer aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara'daki bombalı saldırı girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca, 'Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.' ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

EGM: KONTROLLÜ PATLAMALAR GERÇEKLEŞECEK

Etkisiz hale getirilen teröristin üzerindeki bomba çıkarılarak kontrollü olarak patlatılacağı öğrenildi. Ayrıca Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kızılay Güvenpark ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak bomba imha ekiplerimiz tarafından kontrollü şekilde patlama yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

PATLAMADA KULLANILAN ARAÇ, KAYSERİ'DE GASBEDİLMİŞ

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan bombalı eylemde kullanılan aracın, Kayseri'nin Develi ilçesinden gasbedildiği ortaya çıktı. Teröristlerin aracın sahibi veteriner Mikail Bozağan'ı (24) öldürdükten sonra aracı çaldıkları ve eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi. Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)

Son dakika: Ankarada bombalı saldırı girişimi... Bakan Yerlikaya: 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!